Lekstråket

Lekstråket binder samman Drottninghög och Fredriksdal med glädje, färg och rörelse! Tänk dig en sträcka som inte bara tar dig mellan punkt A och punkt B, utan också gör dig gladare, inspirerar dig och får dig i rörelse.

Längs det 800 meter långa Lekstråket finns alltifrån hinderbanor, hopputmaningar och träd med ansikten till utegym och Twisterspel. Här finns också en hinderbana anpassad för rullstolsburna.

Med Lekstråket testar stadsbyggnadsförvaltningen att binda samman Drottninghög och Fredriksdal på ett unikt och lekfullt sätt – kanske är det framtidens stadsmiljö? Ambitionen är att hitta ett nytt sätt att knyta samman områden och stadsdelar, att låta leken ta större plats i vår vardag. Genom att prova oss fram utvecklas något som kan uppmuntra alla åldrar till lekfullhet och rörelse, under vad som annars kunnat vara en halvtrist transportsträcka.

Karta som visar vad du hittar längs Lekstråket (pdf, 256 kB)

Tillgänglighet på Lekstråket

Karta

Lekstråket går mellan Dinosaurielekan i Gisela Trapps park på Fredriksdal i söder och Drottninghögsparken i norr. Följ markeringarna på marken och på skyltar så hittar du rätt.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.