Lekstråket

Lekstråket binder samman Drottninghög och Fredriksdal med glädje, färg och rörelse! Tänk dig en sträcka som inte bara tar dig mellan punkt A och punkt B, utan också gör dig gladare, inspirerar dig och får dig i rörelse.

Längs det 800 meter långa Lekstråket finns alltifrån hinderbanor, hopputmaningar och träd med ansikten till utegym och Twisterspel. Här finns också en hinderbana anpassad för rullstolsburna.

Med Lekstråket testar stadsbyggnadsförvaltningen att binda samman Drottninghög och Fredriksdal på ett unikt och lekfullt sätt – kanske är det framtidens stadsmiljö? Ambitionen är att hitta ett nytt sätt att knyta samman områden och stadsdelar, att låta leken ta större plats i vår vardag. Genom att prova oss fram utvecklas något som kan uppmuntra alla åldrar till lekfullhet och rörelse, under vad som annars kunnat vara en halvtrist transportsträcka.

Karta som visar vad du hittar längs Lekstråket (pdf, 256 kB)

Karta

Lekstråket går mellan Dinosaurielekan i Gisela Trapps park på Fredriksdal i söder och Drottninghögsparken i norr. Följ markeringarna på marken och på skyltar så hittar du rätt.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?