Ny lekplats på Fredriksdal

Visionsbild, lekplats
Under hösten 2021 började vi bygga en ny lekplats i bostadsområdet på Fredriksdal. Lekplatsens tema blir dinosaurier tack vare att många barn önskade just detta tema. Går allt som planerat blir lekplatsen klar till våren 2022.

Hösten 2020 kunde barn och unga i Helsingborg skicka in förslag på teman till den nya lekplatsen. Cirka 75 förslag på teman från 100-tals barn skickades. Dessa förslag gicks sedan igenom av en jurygrupp med elever från Kubikskolan och tjänstepersoner från Helsingborgs stad. Efter givande diskussioner utsågs dinosaurier till det vinnande temat för lekplatsen.

Samtidigt som vi bygger lekplatsen bygger vi även ett litet utegym och en mötesplats. Vid mötesplatsen sätter vi upp belysning, cykelställ, papperskorgar, grillar, bänkar och ett långbord.

Det här gör vi

  • Vi bygger en ny lekplats med dinosaurietema.
  • Vi sätter upp ny belysning, byter ut gammal belysning, sätter ut nya bänkar och papperskorgar i I hela parken.
  • Vi bygger en ny offentlig toalett som är anpassad för hela familjen.
  • Går allt som planerat pågår bygget mellan hösten 2021 och våren 2022.
  • Efter att lekplatsen är klar planerar vi även att förbättra resten av parken. Till exempel med nya mötesplatser, grillar, ängs- och lökplantering och utegymsredskap.

Så påverkas du

  • Under tiden lekplatsen byggs spärrar vi av en del av grönområdet med byggstaket.
  • Inför att lekplatsen byggs genomför vi grävarbeten både för belysning och för de nya mötesplatserna i resten av parken. Periodvis kan det vara lite svårt att ta sig fram i området.

Karta

Någonstans i det markerade området på kartan ska vi bygga den nya lekplatsen.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?