Ny lekplats på Fredriksdal

Ny lekplats på Fredriksdal

Har du surfat på Surflekan? Kanske jagat tjuvar på Polislekan? Åkt rutschkanan på medeltidslekan? Eller lekt med prinsessor och drakar på Drottninghög? Det är några exempel på utflyktslekplatser med teman i staden.

På Fredriksdal är de flesta husen byggda på 1960- och 1970-talet. Här finns bland annat ett vattentorn och stora gröna ytor där fåglar och andra djur trivs. Det har funnits en stor lekpark här tidigare och nu är det äntligen dags att bygga en helt ny lekplats!

Från slutet av september till mitten av oktober kunde barn och unga i Helsingborg skicka in förslag på teman till en ny lekplats som ska byggas i bostadsområdet på Fredriksdal. Cirka 75 förslag på teman från 100-tals barn skickades in och gicks igenom av en jurygrupp.

Jurygruppen som bestod av elever från Kubikskolan och tjänstepersoner från Helsingborgs stad utsåg dinosaurier till det vinnande temat. Jurygruppen träffades två gånger på Kubikskolan och sorterade först in de 75 förslagen in i olika genrer. Sedan röstade de fram sina favoriter tills bara ett tema återstod.

Det var många barn som föreslog samma tema och alla som föreslog dinosaurietema har belönats med ett diplom som tack för hjälpen. Att dinosaurier är populärt kommer även att märkas på en mindre lekplats i Vallåkra till hösten. Här planerar vi bland annat för lek med dinosaurieskelett och dinosauriespår i sanden. I närheten av den lekplatsen har man nämligen gjort fynd av riktiga dinosaurieskelett.

Stort tack till alla er som deltog idétävlingen och hjälpte oss att komma fram till dinosaurietemat!

Nästa steg i processen att bygga en dinosaurielekplats på Fredriksdal är att landskapsarkitekter ritar och planerar lekplatsen som ska bli klar till år 2022.

Karta

Någonstans i det markerade området på kartan ska vi bygga den nya lekplatsen.