Ny lekplats på Fredriksdal

Har du surfat på Surflekan? Kanske jagat tjuvar på Polislekan? Åkt rutschkanan på medeltidslekan? Eller lekt med prinsessor och drakar på Drottninghög? Det är några exempel på temalekplatser i staden. Men vad blir temat på den nya lekplatsen på Fredriksdal?

På Fredriksdal är de flesta husen byggda på 1960- och 1970-talet. Här finns bland annat ett vattentorn och stora gröna ytor där fåglar och andra djur trivs. Det har funnits en stor lekpark här tidigare och nu är det äntligen dags att bygga en helt ny lekplats!

Från mitten av september till mitten av oktober 2020 kunde barn och unga skicka in förslag på lekplatstema till oss. Tack till alla er som deltog idétävlingen! Alla förslag ses över av en jury som består av tjänstepersoner från stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs stad och representanter från Kubikskolan. När vi utsett ett vinnande tema kontaktar vi personerna bakom förslaget och belönar vinnarna med ett fint pris.

I nästa steg börjar våra landskapsarkitekter att rita på hur lekplatsen ska se ut anpassat till temat. Därefter börjar vi bygga lekplatsen. Går allt som planerat blir den klar att leka på under år 2022.

Karta

Karta