Vi planerar för en ny lekplats på Adolfsberg

Den stora lekplatsen på Adolfsberg är omtyckt och numera rätt så sliten. Vi planerar för att göra om den till en ny och fin lekplats med ett eget tema, djur och natur. Om arbetet går som det ska är den nya lekplatsen klar våren 2025.

Lekplatsen på Adolfsberg, av en del kallad ”stora lekan” eller ”papegojlekplatsen”, ska göras om. Från 30 januari till och med 19 februari 2024 kunde barn och unga rita och skriva förslag på vad de tycker att den nya lekplatsen ska få för tema – och närmare 500 förslag kom in! En projektgrupp i Helsingborgs stad valde ut de fem mest önskade förslagen. Bland dessa fem fick sedan elever och förskolebarn på Adolfsberg rösta fram sin favorit. Tema enhörningar respektive fordon låg bra till, men allra flest röster fick djur och natur!

Barnen har fått bestämma vilket tema de vill att nya lekplatsen på Adolfsberg ska få. Här är Cecilia Fredriksson, samhällsplanerare i Helsingborgs stad, mitt i en livfull dialog med en grupp förskolebarn.
Barnen har fått bestämma vilket tema de vill att nya lekplatsen på Adolfsberg ska få. Här är Cecilia Fredriksson, samhällsplanerare i Helsingborgs stad, mitt i en livfull dialog med en grupp förskolebarn.

Följ arbetet på dialog.helsingborg.se/lekplats-adolfsberg

Genom att följa lekplatssidan på dialog.helsingborg.se/lekplats-adolfsberg får du ett mejl när vi gör uppdateringar om arbetet med Adolfsbergs lekplats.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.