Lekplatsen Djungellekan

Klättra med aporna, se giraffernas halsar sträcka sig upp bland träden och hör fåglarna drilla i Helsingborgs nyaste stadsdel Oceanhamnen. Möt papegojor, elefanter och gorillor i den här temalekplatsen som sveper in dig i djungelns ljud och atmosfär. Här har alla möjliga djur flyttat in för att skapa äventyr för alla åldrar.

Djungellekan ligger i parken Dockans södra del. Det är stadens barn tillika lekexperter som bestämt att det skulle bli just en djungellekplats. Vi utlyste en tävling och djungeltema var det överlägset mest önskade temat så att nu får tigrar, gorillor, elefanter, ormar och papegojor flytta in.

Glöm inte bort att besöka Familjetoaletten intill lekplatsen, för en toaupplevelse utöver det vanliga!

En mötesplats utöver det vanliga

Parken Dockan och Djungellekan är en mötesplats utöver det vanliga för såväl boende i stadsdelen som besökare, med stor respekt för och anknytning till platsens historia. Här har vi skapat vi ett givet utflyktsmål för alla helsingborgare, inte minst våra barnfamiljer.

Karta

Lekplatsen Djungellekan ligger i Oceanhamnen, i den nya parken Dockans södra del. Du når den enklast via Varvsbron, från parkeringsdäcket vid Helsingborgs C.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?