Naturguidningarna i Helsingborg inställda tills vidare

Med anledning av coronaviruset är våra guidade turer inställda till och med augusti. Men naturen finns förstås kvar! Gå gärna ut och upplev Helsingborgs vackra grönområden på egen hand. Vi hoppas kunna genomföra guidningarna i september som planerat. 

Vi planerar för digitala naturguidningar

Men vi ställer inte bara in – vi ställer om! Just nu arbetar vi för att kunna erbjuda digitala naturguidningar. I kortare filmklipp kommer du att kunna ”följa med” någon av våra kommunekologer som visar och berättar om Helsingborgs djurliv, grönområden och smultronställen. Håll dig uppdaterad genom att titta in här på helsingborg.se/naturguidningar – här lägger vi upp material när det finns, eller berättar var du kan hitta det.

Planerade naturguidningar  i september 2020

Med anledning av coronaviruset är våra guidade turer inställda till och med augusti, men vi hoppas kunna genomföra guidningarna i september som planerat.

Onsdag 2 september: Svampvandring i Bruces skog

Vi ger oss ut i skogen och lär oss mer om svamparnas eget rike. Hur många sorter hittar vi?  Finns det knep för att hitta de bästa svampgömställena? Går några av kvällens fynd att äta?

Vi ses: Sydöstra parkeringsplatsen längs Långebergavägen där det finns toalett, klockan 18:00.

Onsdag 16 september: Landborgspromenad från Sofiero till Pålsjöbaden

Vi vandrar från Sofiero och fortsätter söderut på vackra Landborgspromenaden till Pålsjöbaden. Ta gärna med vatten och en frukt. Och badkläder för den badsugne!

Vi ses: Sofieros busshållplats klockan 18:30.
Vandringen avslutas vid Pålsjöbaden. Åk gärna buss till mötesplatsen – busslinje 8 stannar både utanför Sofiero och Pålsjöbaden.

Onsdag 23 september: Fladdermusvandring i Jordbodalen

Vi ger oss ut i skymningen och spanar efter vårt enda flygande däggdjur – fladdermusen. Innan guidningen får alla barn tillverka holkar och fladdermöss av naturmaterial.

Vi ses:Habiteum vid Sundspärlan klockan 17:00-18:30 för en hantverksstund med barnen. Guidningen startar vid Höjdpunkten på Närlunda klockan 19:00.

Om naturguidningarna

Ditt uterum är grönt, ljust och fräscht, inrett med buskar och träd, rinnande vatten och fullt av blommor. Här finns småkryp och fåglar, lite större kompisar och gott om smultronställen. Och en och annan havsöring.

Under våren, sommaren och hösten genomför Helsingborgs stad i samarbete med Studiefrämjandet vandringar och aktiviteter i Helsingborgs vackra naturområden. Turerna tar cirka två timmar, leds av kunniga guider och är oftast gratis. Välj bra skor och kläder efter väder. Brukar du inte vara ute i naturen? Då är du extra välkommen! Ta gärna med hela familjen.