Jordbodalen

I Jordbodalens ravin kan du följa den slingrande Gåsebäcken under en nästan två kilometer lång sträcka.

På spaning i Jordbodalen - Guide Helsingborg

Till information på helsingborg.se om appen Guide HelsingborgHäng med på en rundtur i Jordbodalen som tar dig på en resa genom tiden och lär dig mer om natur och kultur. Vi guidar dig med text, bild och video! Rundturen, 8 stopp och totalt cirka 5 kilometer om du går hela rundan, finns i appen Guide Helsingborg. Upptäck appen Guide Helsingborg

Den omväxlande skogspromenaden tar dig över ett antal träbroar och runt flera dammar. På vägen kan du se mindre vattenfall och dramatiska branter där berggrunden syns tydligt.

För att vara ett naturområde helt omringat av bebyggelse är det väldigt rikt på djur och växter. I Jordbodalen har man till exempel hittat över 250 olika arter svamp och sex arter av fladdermöss. Fågellivet är märkbart, med allt från gräsänder till hägrar och strömstarar. Året runt kan du njuta av gärdsmygens sång.

I det populära rekreationsområdet finns upplysta elljusspår, ett utegym, en stor lekplats och flera eldplatser, varav en under tak. I närheten av lekplatsen finns en toalett.

Karta

Det markerade området i kartan nedan ger en ungefärlig riktlinje till var området finns. Här finns en mer detaljerad karta över Jordbodalen (pdf, 1,8 MB). Den visar bland annat lekplats, grillplats, parkering, spår och leder och pekar även ut intressanta platser i området.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från ArcGIS. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?