När du besöker ett naturreservat

I ett naturreservat får du vara i området på naturens villkor. Skyltar beskriver områdets natur och sevärdheter och anger vilka regler som gäller för just det unika reservatet. Du kan vandra fritt, men ditt husdjur måste vara kopplat.

Du kan grilla, men bara vid särskilda eldplatser. Du kan oftast plocka bär och svamp, men inte störa och förstöra. I de flesta naturreservat får du inte heller bryta kvistar eller plocka växter.

Ett naturreservat kan bildas av olika anledningar, till exempel för att bevara varierade naturtyper med många olika skyddsvärda växter och djur.

Läs mer om Helsingborgs naturreservat.