Motionsspår, elljusspår

Här får du som vill jogga, motionera eller promenera information om Helsingborgs motionsslingor. Du kan se kartor på de olika spåren och får reda på vilka spår som är upplysta av lampor.

Läs mer om motionsspåren nedan. Du kan se alla motionsspår i en karta. Där ser du även var Helsingborgs utegym finns. Se även information om Helsingborgs utegym.

Bruces skog

Bruces skog har två markerade spår. Det gula spåret är 5 kilometer långt och det gröna är 8 kilometer långt. Det finns även småstigar, ridstig och en särskild hundslinga.

broken_image

Fredriksdalsskogen/Olympia park

Du kan jogga, motionera och promenera i Fredriksdalsskogen vid Olympia park. Där finns en upplyst slinga som är cirka 900 meter lång.

Det finns också två utegym i närheten av slingan där du kan träna när du vill. Även de är markerade i kartan nedan.

broken_image

Jordbodalen

Jordbodalen är en ravin som skär igenom landborgen. I botten av ravinen rinner Gåsebäcken. Det finns en upplyst slinga som är cirka 900 meter lång.

I närheten av slingan finns också ett utegym, ett så kallat bootcamp. Det är också markerat i kartan nedan.

broken_image

Pålsjö skog

Pålsjö skog har tre motionsspår. Den rödmarkerade slingan är cirka 4 kilometer, den gula är 5 kilometer och den gröna är 10 kilometer lång. Alla tre elljusspår är upplysta av lampor.

I stort sett all belysning i Pålsjö skog släcks kvälls- och nattetid mellan klockan 22:00 och 04:00 för att inte störa djurliv och boende i området. Inför att belysningen släcks helt dimmas belysningen ner till halv effekt mellan klockan 21:30 och 22:00. Sträckorna Mariastaden-Laröd, och Pålsjö skog-Kungshult är upplysta på halv effekt mellan klockan 23.30-04.00 så att du kan röra dig i området även under natten.

broken_image

Ramlösa brunnspark

I Ramlösa brunnspark finns ett upplyst motionsspår. Det är cirka 1,8 kilometer långt.

broken_image

Talldungen

I Talldungen på Planteringen kan du motionera i en obelyst slinga på cirka 1 kilometer.

I närheten finns också ett utegym, ett så kallat bootcamp. Det är också markerat i kartan nedan.

broken_image