Seniorskola

Seniorskolan är till för dig som är 60 år eller äldre. Syftet med skolan är att främja ett gott och sunt åldrande.

I vårt program ingår social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet, kultur och utflykter. Våra grupper träffas två gånger i veckan under 12 veckor på olika platser i Helsingborg.

Du kan få prova på aktiviteter som till exempel : gympa, zumba, måleri, dans, cirkelträning, matlagning, bågskytte, körsång, vattengympa, boule, bowling. Aktiviteterna kan variera under terminerna.

Ansök till Seniorskolan

Välkommen att skicka din ansökan genom att mejla till Gisela.tullgren@helsingborg.se

Just nu är det många som står i kö. Du som blir antagen kommer bli kontaktad via e-post eller telefon ungefär en månad innan kursen startar för att bekräfta din plats. Efter det får du ett schema med information om programmet och våra aktiviteter. Det kostar 600 kronor att delta i en termin (12 veckor).

Utöver Seniorskolan har vi utvecklat seniorverksamheten med en bokklubb och  onsdagspromenader som alla får delta i. Vi informerar om dessa fristående aktiviteter via vårt Facebook-konto och i evenemangskalendern.

Du kan läsa ett reportage om Seniorskolan på hd.se. Kontakta Gisela om du är intresserad och vill veta mer: Gisela.tullgren@helsingborg.se

Helsingborg stad startade Seniorskola efter samarbete med Skåneidrotten och Region Skåne.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.