Lekplatsen Prinsessor och drakar

Mitt i området Drottninghög har en drake omringat ett drottningtorn på ett gummiberg. Här kan de mindre barnen klättra inuti drakens mage, åka nedför prinsesstornet i en hisnande rutschkana och spegla sig inuti en jättestor prinsesskrona.

Här finns också sandlåda och gungor och lite andra snurrande redskap. Lekplatsen ligger omgärdad av häckar och träd mitt bland stadsodlingar, boulebanor, grillplats och ett konstplank.

Blir du hungrig kan du besöka affären eller ta en fika på konditoriet. Biblioteket kan låna dig en bok som du kan läsa i parken.

Det här finns i närheten av lekplatsen:

  • Bänkar: Ja
  • Bord: Ja
  • Offentlig toalett: Ja, vid lekplatsen
  • Kafé/kiosk: Ja
  • Grillplats: Ja (i området)
  • Parkering; Ja (i området)

Tillgänglighet på Prinsessor och drakar

Karta:

Lekplatsen ligger centralt på Drottninghög, i närheten av Drottninghögsskolan. Kommer du med buss kan du till exempel ta linje 1, 26 och 27 till Drottninghög centrum. Det är också enkelt att ta sig till lekplatsen från busshållplatsen Maxi. Du kan planera din resa med Skånetrafikens reseplanerare. Kommer du med bil kan du bland annat parkera vid Drottninghögs centrum på Blåkullagatan.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.