Lekplatsen Surflekan

Vågar du klättra in i ett stort hajgap? Eller klättra upp i en jättemanet och rutscha ner i den slingriga rutschkanan? Våren 2020 öppnade Surflekan på Gröningen för alla sköna lirare och leksugna.

På Surflekan får du öva balansen på olika typer av surfingbrädor och gå på lina. Du kan klättra upp och hänga i en stor våg eller spana från livräddningstornet. Det finns gungor, en studsmatta och en snurrig karusell. Vill du ta det lite lugnare kan du hänga i smoothiekiosken eller surfbussen. Eller varför inte chilla en stund i hängmattan under palmerna tillsammans med sköldpaddorna?

Surflekan har ersatt den förra lekplatsen ”Pirater i sikte”. Men den omtyckta rutschkanan finns kvar, efter önskemål från barn som var med i dialogen inför renoveringen. Lekplatsen är tillgänglighetsanpassad på ett par ställen, det är en tydligare avgränsning mot gång- och cykelvägen och lekområdet har utökats.

Från lekplatsen har du nära till ett utegym, två badplatser, Järnvägsmännens bad / Gröningen och Fria bad, och flera sommarrestauranger. För dig som föredrar picknick i gröngräset finns grillar.

Det här finns i närheten av lekplatsen:

  • Bänkar: Ja
  • Bord: Ja
  • Offentlig toalett: Ja, 3 stycken längst med strandpromenaden Karta och lista över stadens offentliga toaletter
  • Kafe/kiosk: Ja, 2 stycken längst med strandpromenaden
  • Grillplats: Ja, 2 på Gröningen och 1 på Fria bad
  • Parkering: Ja, närmast under viadukten vid Drottninggatan

Karta:

Lekplatsen Surflekan ligger på Gröningen i närheten av kallbadhuset Kallis i Helsingborg.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?