Lekplatsen Medeltidslekan

I Slottshagen, ett stenkast från Kärnan, finns en medeltidsinspirerad lekplats, med ett Minikärnan att klättra i och en medeltidsby med hus att gå in i och ut ur.

I mitten av lekplatsen finns en gräsplan, med upphöjda springvänliga kullar runt om. Lekplatsen är indelad i olika områden som passar bra för olika åldrar, samtidigt som barn i olika åldrar och olika förutsättningar kan leka tillsammans på samma lekplats. Det finns till exempel ramper runt om och in i medeltidsbyn. En av gungorna är också tillgänglighetsanpassad och det går att nå sanden i sandlådan även utanför den.

Lekplatsen ligger i Slottshagen mitt i Helsingborg, med gott om plats för en picknick och många sittplatser.  Varför inte passa på att göra ett besök i den ”riktiga” Kärnan eller ta en promenad längs vindlande gångarna och beundra de många fina blomsterarrangemangen som finns i parken?

Det här finns i närheten av lekplatsen

  • Bänkar: Det finns gott om bänkar och stolar på lekplatsen.
  • Bord: I den södra delen av lekplatsen finns bord till bänkarna. Här finns även tillgänglighetsanpassat bord.
  • Offentlig toalett: Närmaste offentliga toalett finns på Konsul Olssons plats i centrum, cirka 500 meter från lekplatsen. Närmaste tillgängliga väg till centrum är via Terrasstrappornas hiss som går mellan Kärnan och Stortorget. Karta och lista över stadens offentliga toaletter
  • Kafé/kiosk: Sommartid  finns en glasskiosk vid Kärnan. Cirka 300 meter norrut längs med Bergaliden finns både kafé och matvarubutik. I centrum finns flertalet kafé och kiosker. Närmaste tillgängliga väg till centrum är via Terrasstrappornas hiss som går mellan Kärnan och Stortorget.
  • Parkering: Närmaste parkering finns utmed Drottning Margaretas gata och vid Nicolai. I området öster om lekplatsen finns en del parkeringsplatser.
  • Buss: Närmsta busshållplats är Lasarettet på Bergaliden, 100 meter från lekplatsen. Busslinjer och tidtabeller finns på Skånetrafikens webbplats.

Tillgänglighet på Medeltidslekan

Karta

Lekplatsen Medeltidslekan ligger i Slottshagen i centrala Helsingborg, i närheten av Bergaliden och Drottning Margaretas gata.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.