Lekplatsen Medeltidslekan

I Slottshagen, ett stenkast från Kärnan, finns en medeltidsinspirerad lekplats, med ett Minikärnan att klättra i och en medeltidsby med hus att gå in i och ut ur.

I mitten av lekplatsen finns en gräsplan, med upphöjda springvänliga kullar runt om. Lekplatsen är indelad i olika områden som passar bra för olika åldrar, samtidigt som barn i olika åldrar och olika förutsättningar kan leka tillsammans på samma lekplats. Det finns till exempel ramper runt om och in i medeltidsbyn. En av gungorna är också tillgänglighetsanpassad och det går att nå sanden i sandlådan även utanför den.

Lekplatsen ligger i Slottshagen mitt i Helsingborg, med gott om plats för en picknick och många sittplatser.  Varför inte passa på att göra ett besök i den ”riktiga” Kärnan eller ta en promenad längs vindlande gångarna och beundra de många fina blomsterarrangemangen som finns i parken?

Det här finns i närheten av lekplatsen

  • Bänkar: Det finns gott om bänkar och stolar på lekplatsen.
  • Bord: I den södra delen av lekplatsen finns bord till bänkarna. Här finns även tillgänglighetsanpassat bord.
  • Offentlig toalett: Närmaste offentliga toalett finns på Konsul Olssons plats i centrum, cirka 500 meter från lekplatsen. Närmaste tillgängliga väg till centrum är via Terrasstrappornas hiss som går mellan Kärnan och Stortorget. Karta och lista över stadens offentliga toaletter
  • Kafé/kiosk: Sommartid  finns en glasskiosk vid Kärnan. Cirka 300 meter norrut längs med Bergaliden finns både kafé och matvarubutik. I centrum finns flertalet kafé och kiosker. Närmaste tillgängliga väg till centrum är via Terrasstrappornas hiss som går mellan Kärnan och Stortorget.
  • Parkering: Närmaste parkering finns utmed Drottning Margaretas gata och vid Nicolai. I området öster om lekplatsen finns en del parkeringsplatser.
  • Buss: Närmsta busshållplats är Lasarettet på Bergaliden, 100 meter från lekplatsen. Busslinjer och tidtabeller finns på Skånetrafikens webbplats.

Karta

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right