Slottshagen

I Slottshagen är historien alltid närvarande, inte minst genom medeltidsborgen Kärnan. Du når parken bland annat via terrasstrapporna från Stortorget.

I Slottshagen finns både sommarservering och utomhusscenen Grytan, där du varje sommar kan se revyer och nöjesarrangemang, bland annat sommarklassikern arrangemanget Kul i juli.

Helsingborg var en av de första städerna som uppmärksammade att barn behöver plats för lek. En lekplats har funnits i Slottshagen sedan 1906. Nu finns här lekplatsen Medeltidslekan, som är Helsingborgs hittills största. Här finns också en fågeldamm med fontän. Från parken har du även en hisnande utsikt över staden, hamninloppet, Öresund och Danmark.

Slottshagen ligger i ett fornminnesområde och de vallgravar som ingick i befästningsanordningarna kring Kärnan gör parken ganska kuperad.

Slottshagen är en av landets förnämsta sekelskiftsparker och är en typisk prydnadspark med vindlande gångar och många sittplatser. Från dem kan du beundra de olika blomsterarrangemangen och många ovanliga träd och buskar som till exempel tulpanträd, ginkgo, svart mullbär och sibirisk korkträd. I parken finns också blomsterplanteringar under vår och sommar.

Läs mer om Slottshagens historia.

Det här finns i parken

Mer i Slottshagen

Karta

Slottshagen ligger i centrala Helsingborg, ovanför Stortorget och mot Bergaliden i väster.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från ArcGIS. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?