Stadsparken

Stadsparken kallas också Krookska planteringen och är en av stadens mest folkkära parker. Det är också en av stenstaden Helsingborgs viktigaste gröna lungor. I parken samsas lunchlediga med studenter och barnfamiljer.

Helsingborgs stadsbibliotek ligger i Stadsparken och flyttar ibland ut delar av sin verksamhet ut i parken. Där finns också en populär lekplats som är tillgänglig även för funktionshindrade.

Under sommaren finns här bord och stolar, som du själv kan flytta som du vill. Sol eller skugga, det är du som väljer. Du kan också låna redskap till utelekar som bland annat badminton, boule och frisbee på biblioteket. Där finns även hängmattor och filtar till utlåning.

Parken bjuder på blomsterprakt under nästan hela året – från vårens tusentals lökväxter till sommarmånadernas perennplanteringar och sommarblommor.

Parken anlades 1873-1874 och öppnades för allmänheten 1877. Familjen Krook skänkte marken till staden år 1870 med förbehåll att den skulle användas till ”promenad och plantering”.

Här kan du läsa mer om Stadsparkens historia.

Det här finns i parken

Karta

Stadsparken ligger i centrala Helsingborg, längs Järnvägsgatan mellan Bollbrogatan och Trädgårdsgatan.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från ArcGIS. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?