Furutorpsplatsen

Furutorpsplatsen har mycket att erbjuda för alla åldrar. Inte minst barnfamiljerna uppskattar parken för att där finns en lekplats, ett studsmatteland samt goda möjligheter till bollspel och grillplatser.

I parken finns också en mäktig fontän som sprutar vatten mot skyn under sommarmånaderna. Ett tips är också att besöka parken när körsbärslunden i den nordvästra delen blommar.

Furutorpsplatsen byggdes om under 2017 och 2018. I parkens sydöstra hörn finns nu ett utegym och alldeles intill finns ett studsmatteland med sex studsmattor. Den befintliga lekplatsen är upprustad och ombyggd för att passa även lite större barn.

Det här finns i parken

Välkommen till vårt långbord på Furutorpsplatsen

Under våren har vi tillsammans med White Arkitekter, konstnären Ebba Matz och möbelproducenten Nola arbetat med en installation på Furutorpsplatsen. Genom intervjuer och en workshop tillsammans med er som känner platsen har vi tagit fram en ny mötesplats i form av ett långbord för till exempel picknick, spel, loppis, grillning, samtal, lek – ja vad du vill! Långbordet ska stå i körsbärslunden till hösten 2019.