Träd i Helsingborg

Vi älskar träd. Och träd behövs i stadsmiljöer, bland annat för att de förbättrar klimatet. Därför planterar vi varje år nya träd på olika platser och är försiktiga med att fälla träd på offentlig mark. Det finns också platser där vi satsat lite extra på att du ska kunna uppleva och lära dig mer om stadens träd.

Träd förbättrar klimatet och är viktiga för en god luftkvalitet. Trafiken i staden är intensiv och träden hjälper till att dämpa buller, binda stoft och ge oss syre. Det estetiska värdet är också stort och träden skapar en fin kontrast mot byggnaders geometriska former. Genom träden kan du också följa årstidernas växlingar, med blomning och höstfärger.

Här får du information om hur vi hand om träden i stadens parker och naturområden. Du får också tips på var du själv kan upptäcka och återupptäcka våra ståtliga invånare och berika dina kunskaper om träd.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.