Kungsparken

Kungsparken har kanske varit en av Helsingborgs mer okända parker. Parken skapades i samband med bomässan H99 men omvandlades hösten 2016 för att bli en grönare och mer tillgänglig plats.

Den nya Kungsparken är ljusare och grönare. Den är inbjudande och ger utrymme för picknick då gruset är ersatt med gräs och blommande vårblommor. Vi har också gallrat bland träden så att de kan fortsätta att må bra och skapa lummig grönska.

Genom parken slingrar sig en belyst gång- och cykelväg fram och skapar en ny koppling i staden, från Sundstorget i söder till Gröningen i norr. Färden går genom ett grönt stadsrum där Strandpromenaden och Sundet väntar i andra änden.

Det här finns i parken

  • Café, kiosk, restaurang: Finns i närheten av platsen
  • Grillplatser: Nej
  • Lekplats: Nej
  • Parkering: Finns i närheten av parken
  • Picknickmöjlighet: Ja
  • Toaletter: Handikappanpassade toaletter finns på Sundstorget och på Gröningen Karta och lista över stadens offentliga toaletter

Skapades i samband med bomässan H99

I samband med bomässan H99 skapades Kungsparken och 339 träd planterades. Detta gjordes tillsammans med Helsingborgarna som donerade träd för att skapa ett grönare och vackrare Helsingborg. Idag 15 år senare är träden en fantastisk resurs i stenstaden och de har etablerat sig.

De flesta träden har klarat sig och växer idag bra men i samband med omvandlingen av parken 2016 gallrade och beskar vi träd för att ge bättre förutsättningar för de trädarter som i framtiden har goda möjligheter att utvecklas väl i parken.

Karta

Kungsparken ligger i Norra hamnen i Helsingborg, längs Kungsgatan och vid Henry Dunkers plats.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från ArcGIS. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?