Kungsparken

Kungsparken har kanske varit en av Helsingborgs mer okända parker. Parken skapades i samband med bomässan H99 men omvandlades hösten 2016 för att bli en grönare och mer tillgänglig plats.

Den nya Kungsparken är ljusare och grönare. Den är inbjudande och ger utrymme för picknick då gruset är ersatt med gräs och blommande vårblommor. Vi har också gallrat bland träden så att de kan fortsätta att må bra och skapa lummig grönska.

Genom parken slingrar sig en belyst gång- och cykelväg fram och skapar en ny koppling i staden, från Sundstorget i söder till Gröningen i norr. Färden går genom ett grönt stadsrum där Strandpromenaden och Sundet väntar i andra änden.

Det här finns i parken

  • Café, kiosk, restaurang: Finns i närheten av platsen
  • Grillplatser: Nej
  • Lekplats: Nej
  • Parkering: Finns i närheten av parken
  • Picknickmöjlighet: Ja
  • Toaletter: Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på Sundstorget och på Gröningen Karta och lista över stadens offentliga toaletter

Skapades i samband med bomässan H99

I samband med bomässan H99 skapades Kungsparken och 339 träd planterades. Detta gjordes tillsammans med Helsingborgarna som donerade träd för att skapa ett grönare och vackrare Helsingborg. Idag, flera år senare, är träden en fantastisk resurs i stenstaden och de har etablerat sig.

De flesta träden har klarat sig och växer idag bra men i samband med omvandlingen av parken 2016 gallrade och beskar vi träd för att ge bättre förutsättningar för de trädarter som i framtiden har goda möjligheter att utvecklas väl i parken.

Karta

Kungsparken ligger i Norra hamnen i Helsingborg, längs Kungsgatan och vid Henry Dunkers plats.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från ArcGIS. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.