Olympia park

Olympia park är de många idrotternas och aktiviteternas park. Här spelas allt från fotboll till boule och här finns utegym, Barntrafikskolan och Idrottsoasen. Men det finns också mängder av gömda skatter att själv upptäcka.

I Olympia park finns det gott om utrymme för upptäcktsfärder och kojbyggen eller att ta en promenad i skuggan av de vackra träden. Parken är perfekt för hundrastning med sina belysta motionsspår, både mörka decembermorgnar och en varm sommardag.

Här finns också Idrottsoasen,  Helsingborgs lekfulla mötesplats för spontanidrott. Här är det enkelt att prova något nytt, ha kul, träna och spela tillsammans. Det finns också ett cirka 900 meter långt upplyst motionsspår i skogen.

Runt om i parken finns många gömda picknickställen och även grillplatser. Parken har en naturlig anslutning till Fredriksdals museer och trädgårdar med en maffig trädallé som leder upp till ingången. Ett tips är att börja utflykten på Fredriksdal för att sen avsluta med picknick och lek i Olympia Park.

Det här finns i parken

  • Café, kiosk, restaurang: Nej, i närheten
  • Grillplatser: Ja
  • Lekplats: Ja, flera stycken
  • Parkering: Ja, även handikapparkering
  • Picknickmöjlighet: Ja
  • Toaletter: Nej, i närheten

Karta

Olympia park ligger bakom Helsingborg Arena, Idrottens hus och Idrottsoasen. Strax intill ligger Fredriksdals museer och trädgårdar.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från ArcGIS. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Områdets historia

År 1908 köpte och inhägnade staden ett större jordområde väster om Fredriksdal för att skydda stadens källor. I området planterade staden träd som fick utveckla sig till en skogspark. Den kom att kallas Fredriksdalsskogen. Idrottsplatsen Olympia, som invigdes 1898, kom under 1900-talet att ta allt större del av skogen till motionsslinga, ishall, nya bollplaner mm. Idag finns bara en liten del av den ursprungliga skogsparken kvar.

Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2011 att Olympia park skulle bli ett samlingsnamn för området som infattar Helsingborg arena, Idrottens hus, Olympiarinken, Olympiafältet, Olympiahallen och idrottsplatsen Olympia och Fredriksdalsskogen utanför museiområdet. Nämnden beslutade även att området skulle rustas upp. Gångstråk och motionsspår förbättrades, träningsredskap sattes upp och ny belysning kom på plats. Barnen fick en ny naturlek i området och Barntrafikskolan rustades upp.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?