Gröningen

Gröningen är en av Helsingborgs populäraste samlingsplatser på sommaren. Här finns möjligheter till en mängd aktiviteter med allt från bad till minigolf och utegym.

Två flickor hjular på Gröningen i Helsingborg. (foto: Anna Olsson) Två flickor hjular på Gröningen i Helsingborg. (foto: Anna Olsson)
Par på Gröningen i Helsingborg. (Foto: Per Sjöborg)
Familj på Gröningen i Helsingborg. (foto: Lotta Ahlberg) Familj på Gröningen i Helsingborg. (foto: Lotta Ahlberg)

Med en av stadens största gräsmattor som sträcker sig flera hundra meter längs med havet är det inte konstigt att området kallas Gröningen. Badplatsen Järnvägsmännens brygga erbjuder ett trädäck precis intill havet, med fyra olika nedgångar till havet och gott om solstolar. Går du lite längre norrut så kommer du snabbt till kallbadhuset Kallis och Fria bad.

Genom hela Gröningen går en gång- och cykelväg samt en grusgång genom gräsmattan. Runt dessa finns många bänkar att ta en paus på och njuta av utsikten. Sommartid finns även en hel del restauranger och kiosker på sträckan, men för dig som hellre har en picknick i gröngräset finns också grillplatser Här finns också många duschar, toaletter och gott om cykelplatser.

I den norra delen av Gröningen finns gott om aktiviteter för alla åldrar. Här finns utegym, äventyrsgolf och en stor lekplats. Det finns också basket- och bouleplan. Bouleföreningen BK Kärnan hyr bouleplanen under vissa tider varje vecka, men övrig tid är du mer än välkommen att använda den.

Parken var i många år ett växlingsområde för SJ. Här växlade tågen spår, för att sedan åka vidare. Växlingen skedde oftast nattetid. När Knutpunkten öppnade 1991 försvann behovet av växlingsområdet. Då tog staden tillvara på möjligheten att skapa ett helt nytt parkområde mitt i centrala Helsingborg.

Det här finns i parken

För din säkerhet finns

  • Livräddningsbojar
  • Avvisningsbojar för båtar

Här ligger Gröningen

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right