Gröningen

Gröningen är en av Helsingborgs populäraste samlingsplatser på sommaren. Här finns möjligheter till en mängd aktiviteter med allt från bad till minigolf och utegym.

Med en av stadens största gräsmattor som sträcker sig flera hundra meter längs med havet är det inte konstigt att området kallas Gröningen. Badplatsen Järnvägsmännens brygga erbjuder ett trädäck precis intill havet, med fyra olika nedgångar till havet och gott om solstolar. Går du lite längre norrut så kommer du snabbt till kallbadhuset Kallis och Fria bad.

Genom hela Gröningen går en gång- och cykelväg samt en grusgång genom gräsmattan. Runt dessa finns många bänkar att ta en paus på och njuta av utsikten. Sommartid finns även en hel del restauranger och kiosker på sträckan, men för dig som hellre har en picknick i gröngräset finns också grillplatser Här finns också många duschar, toaletter och gott om cykelplatser.

I den norra delen av Gröningen finns gott om aktiviteter för alla åldrar. Här finns utegym, äventyrsgolf och en stor lekplats. Det finns också basket- och bouleplan. Bouleföreningen BK Kärnan hyr bouleplanen under vissa tider varje vecka, men övrig tid är du mer än välkommen att använda den.

Parken var i många år ett växlingsområde för SJ. Här växlade tågen spår, för att sedan åka vidare. Växlingen skedde oftast nattetid. När Knutpunkten öppnade 1991 försvann behovet av växlingsområdet. Då tog staden tillvara på möjligheten att skapa ett helt nytt parkområde mitt i centrala Helsingborg.

Det här finns i parken

För din säkerhet finns

  • Livräddningsbojar
  • Avvisningsbojar för båtar

Karta

Gröningen sträcker sig längs sundet i centrala Helsingborg, i höjd med Karl Johans gata.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från ArcGIS. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.