Kallis

Kallis är ett av stadens äldsta kallbadhus och ligger på Gröningen i Helsingborg. Här finns skilda nakenbad med torrbastu. Du bastar och badar med utsikt över Öresund i en familjär och gemytlig stämning.  

10 badare per basturum

Just nu påverkas våra kallbadhus av rådande viruspandemi. Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi valt att begränsa antalet badare till 10 per basturum. Vi ber er att visa hänsyn och hålla avstånd till varandra i omklädningsrum och bastu. Beslutet gäller tills vidare.

Renovering på Kallis

Fogarna behöver renoveras i våra duschar och bastur och vi kommer därför att hålla stängt mellan 23 mars – 10 april. På påskafton, 11 april, är du välkommen igen och under tiden så kan du givetvis kallbada på Pålsjöbaden. Ditt klippkort från Kallis gäller även på Pålsjöbaden under denna period.Allt för att du som badare ska ha en bra upplevelse.

Öppettider

Gäller från 1 september-30 april.
Måndag:
11.00-20.00
Tisdag: 09.00-15.00
Familjebastu 16.00-20.00
Onsdag: 09.00-20.00
Torsdag: 10.00-20.00
Fredag: 09.00-20.00
Lördag: 09.00-18.00
Söndag: 09.00-15.00
Familjebastu 16.00-20.00

Kassan stänger en timme innan stängning.

Öppettider påsk

10 april, långfredag: stängt
11 april, påskafton: 09.00-18.00
12 april, påskdagen: 09.00-18.00
13 april, annandag påsk: 09.00-18.00

Priser

Dagskort: vuxen 60 kronor, 13-15 år 30 kronor
Klippkort 10 gånger: 500 kronor
Halvårskort: 1200 kronor
Årskort: 2000 kronor

Barn under 13 år går in gratis tillsammans med förälder, och är välkommen till samma bastu som föräldern, oavsett kön.

Barn under 16 år är välkomna i sällskap av vuxen.

Information om Kallis

Välkommen till en extra bra start på dagen hos Kallis Before work! Inled morgonen med en avkopplande och uppfriskande stund i bastun, varvat med kalla bad. En mindre frukost med fralla och kaffe eller te ingår.

Tid: insläpp klockan 07.00-07.15. Aufguss i dambastun klockan 07.30. Aufguss i herrbastun klockan 07.40.

Tillfällen: 
Fredag 20 mars
Fredag 24 april

Pris: 50 kronor + entré 60 kronor, klippkort eller tagg gäller.
Anmäl dig i vår reception eller via mejl till kallis@helsingborg.se

På Kallis bastar och badar du utan badkläder. Vi har en avdelning för män och en för kvinnor.  Vid familjebastu öppnar vi väggen mellan de två basturummen för ett gemensamt bastubad. Som familj betraktas ett sällskap. Vi hänvisar dig som är singelbesökare till Kallis övriga öppettider.

Aufguss är en tio minuter lång mindfulness i bastun. Njut av ett värmande bastubad och utsikt över sundet med väldoftande eteriska oljor över bastuns heta stenar. Doft och värme fläktas sedan mjukt ner på dig som bastar, med hjälp av en handduk.

Tider för aufguss i bastun 

Måndag-torsdag klockan 19.00
Tisdag klockan 14.00
Söndag vintertid (1 september-30 april) klockan 14.00

Med reservation för eventuella ändringar. Ring gärna innan ditt besök, telefon 042-196195.

 • På Kallis är dusch obligatoriskt innan bastubad.
 • Bastun och relaxen är en plats för lugn och ro.
 • På Kallis är vi utan badkläder i bastun och använder handduk att sitta på.
 • Använd gärna badskor då golven är hala, inomhus såväl som utomhus på trädäcket.
 • Pedikyr och manikyr är inte tillåtet.
 • Glasförpackningar av olika slag får inte medtas.
 • På Kallis dricker vi inte alkohol och vi röker inte, varken inomhus eller utomhus.
 • Solstolar finns att låna under sommaren och lämnas tillbaka efter lånet.
 • På Kallis visar vi varandra hänsyn. Telefonen ska vara på ljudlöst och fotografering är inte tillåten bland andra gäster.

Klädskåpen i våra omklädningsrum är gratis att använda. Ta gärna med ett eget hänglås eller köp ett av oss för 60 kronor. Du låser våra små värdeskåp med en 10-krona som du får tillbaka när du låser upp skåpet.

Du kan hyra en handduk för 30 kronor. Du lämnar tillbaka handduken när du har badat klart. Solstolar lånar vi ut gratis.

 • Att bada bastu och kallbad är bland den bästa friskvården du kan ge dig själv.  Det är en avkopplande upplevelse som reducerar stress och lindrar smärta och stelhet i muskler och leder.
 • I bastun producerar din kropp rikligt med svett på kort tid och på så sätt blir kroppen av med avfallsämnen så som salter, kväve, bly, nickel och kadmium.
 • När du utsätter din kropp för växelvis kyla och värme får ditt hjärta pumpa snabbare. Din syreupptagning ökar och likaså din blodcirkulation.
 • Värmeväxlingen främjar din ämnesomsättning och stärker ditt  immunförsvar. Det ger dig mer energi.
 • Värmen stimulerar tre av kroppens viktiga hormoner: serotoniner som  bidrar till välbefinnande och god självkänsla, oxytociner för lugn och ro, samt endorfiner för lyckokänsla och smärtlindring.

Viktigt att tänka på!
Undvik bastu och kallbad vid sjukdomskänsla, om du har akut migrän eller haft en hjärtinfarkt. Rådgör med din läkare om du har en hjärtsjukdom, högt blodtryck, svaga nerver eller överaktiv sköldkörtel. Är du äldre och har lågt blodtryck ska du vara försiktig vid kylning av kroppen.

En kväll på Kallis är perfekt för en annorlunda möhippa eller svensexa, ett företagsevent med kollegorna eller varför inte ett uppfriskande  födelsedagsfirande! Boka vår bastuchill och få en upplevelse med kallbad, bastu och aufguss. Till detta får alla i sällskapet vår hemgjorda skrubb, en fruktshot och fruktbricka.

Du kan hyra Kallis utanför ordinarie öppettider. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kom ihåg att bad sker på egen risk, och att målsman ansvarar för sina barn. För att undvika olyckor, kontrollera alltid våghöjd, havsströmmar och ta det försiktigt om det finns is på trappstegen.