Sundstorget

Träd och buskar på Sundstorget sommaren 2021

Varje vår omvandlar vi Sundstorget till en grön oas med olika teman och vackra planteringar, och på sommaren står där en minigolfbana mitt i stan! Det är ett levande torg där mycket spännande dyker upp. Läs nedan om vad som är aktuellt just nu!

Träden som bodde på Sundstorget förra året har vuxit sig stora och flyttat hemifrån, och bor numera på lite olika platser runt om i staden, till exempel i alléerna längs Sockengatan och Gotlandsgatan.

Utställningen Ikoner visas på Sundstorget

Collage med tre bilder från utställningen Ikoner – en utställning om att få finnas.

I höst ställs den omtalade och hyllade utomhusutställningen ”Ikoner – en utställning om att få finnas” ut på Sundstorget, där den kommer att stå från början av september till den 31 oktober.

Ikoner är resultatet av ett samarbete mellan Glada Hudik-teatern och Fotografiska Museet i Stockholm, där vackra porträtt av kända ikoner och arketyper förmedlar universella drömmar och önskningar om att vara en del av populärkulturen, konsten och samhället. Det unika med dessa porträtt är att de gestaltas av en grupp som sällan eller aldrig fått synas, trots att de alltid funnits bland oss. De 21 modellerna delar gemensamma ambitioner, drömmar, och har Downs syndrom.

Utställningen invigs den 9 september klockan 13.00, och gästas av bland annat Miranda, en av modellerna i utställningen, Anuki från Glada Hudik-teatern, och bandet Coolgators.

Läs mer om utställningen på HBG Citys webbplats.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.