Sundstorget har fått en helt ny park

Varje vår omvandlar vi Sundstorget till en grön oas med olika teman och vackra planteringar under sommarsäsongen. 2020 tänkte vi större och skapade en helt ny park på Sundstorget som ska vara kvar året om. Parken består av 88 träd som flyttat in på Sundstorget. Under sommaren fanns också en minigolfbana och en glasskiosk.

Som en plantskola mitt i staden

Den nya parken är en så kallad flyttbar park och är ett test för att se hur vi kan skapa en grönare stad genom att i förväg köpa in träd till stadens projekt och låta dem växa till sig utplacerade i Helsingborg. Det blir som en plantskola mitt i staden. Träden kompletterar de befintliga rabatterna och tillsammans bidrar de till att göra torget till en grönare och mer trivsam plats.

Träden på Sundstorget och Bredgatan

Vill du veta mer om vilka träd som står i de flyttbara parkerna på Sundstorget och Bredgatan, läs här (pdf, 6 Mb).

Minigolf och glasskiosk bidrog till en skönare plats

Sundstorgets egen minigolfbana var ett sätt att sommaren 2020 göra Sundstorget till en skönare plats och bjuda in nya besökare att aktivera City. En 12-hålsbana som är både utmanande och rolig för stora och små. Den bemannades genom en liten glasskiosk som också lånade ut klubbor och bollar, alldeles gratis.

En del av H22

Den flyttbara parken på Sundstorget är en del av H22. H22 handlar om att vi med olika projekt och nya idéer ska skapa en smartare, mer innovativ och hållbar stad – med ökad livskvalitet för helsingborgarna. Läs om stadens satsningar på innovationer på webbplatsen h22.se