Strandtema på Sundstorget

Strandtema på Sundstorget

Årets sommarträdgård på Sundstorget har i år temat sandstrand. Här kan du njuta i sanden bland palmer och färgstarka blommor i en strandstol.

På Sundstorget har vi sedan ett antal år tillbaka arrangerat en tillfällig plantering under sommarhalvåret. Planteringen har haft olika teman genom åren, ofta med anknytning till staden. I år har vi byggt en cirka 700 kvadratmeter stor sandstrand komplett med palmer och färgstarka blommor. I sanden finns det även solstolar, parasoller, bord och en volleybollplan som du enkelt rör dig mellan via en tillgänglighetsanpassad trätrall med ramper.

Stranden ligger kvar på Sundstorget hela sommaren och förhoppningsvis även de tillhörande möblerna. Stolarna är nämligen märkta med DNA-färg, något som vi planerar att göra med samtliga lösa möbler i staden.

– Med årets tema vill vi locka helsingborgarna att hemestra mera. Vi vill göra något kul för både stora och små och hoppas att stranden lockar till både spontana besök och utflykter, säger Pamela Sjöstrand, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen.