Sundstorget har fått en helt ny park

Varje vår omvandlar vi Sundstorget till en grön oas med olika teman och vackra planteringar under sommarsäsongen. 2020 tänkte vi större och skapade en helt ny park på Sundstorget som ska vara kvar året om. Parken består av 88 träd som flyttat in på Sundstorget.

Som en plantskola mitt i staden

Den nya parken är en så kallad flyttbar park och är ett test för att se hur vi kan skapa en grönare stad genom att i förväg köpa in träd till stadens projekt och låta dem växa till sig utplacerade i Helsingborg. Det blir som en plantskola mitt i staden. Träden kompletterar de befintliga rabatterna och tillsammans bidrar de till att göra torget till en grönare och mer trivsam plats.

Träden på Sundstorget och Bredgatan

Vill du veta mer om vilka träd som står i de flyttbara parkerna på Sundstorget och Bredgatan, läs här (pdf, 6 Mb).

Spela minigolf när du vill på Sundstorget

Sundstorgets egen minigolfbana är ett sätt att göra Sundstorget till en skönare plats och bjuda in nya besökare att aktivera City. En 12-hålsbana som är både utmanande och rolig för stora och små. Från slutet av juli 2022 till och med september är minigolfbanan på plats. Där finns en låda där du när du vill kan låna klubbor, bollar och scorekort. Helt gratis! Glöm inte att lämna tillbaka klubbor och bollar när du är klar – det är många som vill spela.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?