Sundstorget får en helt ny park och minigolfbana

Varje vår omvandlar vi Sundstorget till en grön oas med olika teman och vackra planteringar under sommarsäsongen. I år tänker vi större, vi har skapat en helt ny park på Sundstorget som ska vara kvar året om. Parken består av 88 träd som flyttat in på Sundstorget. I mitten av juni får den sedan sällskap av en minigolfbana som öppnar till midsommar. Här finns också en glasskiosk.

Illustration över hur Sundstorget är tänkt att se ut sommaren 2021.

Som en plantskola mitt i staden

Den nya parken är en så kallad flyttbar park och är ett test för att se hur vi kan skapa en grönare stad genom att i förväg köpa in träd till stadens projekt och låta dem växa till sig utplacerade i Helsingborg. Det blir som en plantskola mitt i staden. Träden kompletterar de befintliga rabatterna och tillsammans bidrar de till att göra torget till en grönare och mer trivsam plats.

Träden på Sundstorget och Bredgatan

Vill du veta mer om vilka träd som står i de flyttbara parkerna på Sundstorget och Bredgatan, läs här (pdf, 6 Mb).

Minigolf och glasskiosk bidrar till en skönare plats

Nu har Sundstorgets egen minigolfbana öppnat. Det är ett sätt att göra Sundstorget till en skönare plats och bjuda in nya besökare att aktivera City. En 12-hålsbana som är både utmanande och rolig för stora och små. Den bemannas genom en liten glasskiosk som också lånar ut klubbor och bollar. Det är gratis att låna golfklubbor och golfbollar mellan klockan 10-18 alla dagar i veckan.

En del av H22

Den flyttbara parken på Sundstorget är en del av H22. H22 handlar om att vi med olika projekt och nya idéer ska skapa en smartare, mer innovativ och hållbar stad – med ökad livskvalitet för helsingborgarna. Läs om stadens satsningar på innovationer på webbplatsen h22.se

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?