Bengt

Bengt Jürs arbetar som miljöpedagog på miljöförvaltningen.

– Varje gång jag är ute i naturen med en grupp upptäcker jag något nytt. Det säger en del om hur mycket det finns att se och hur ovana vi själva är att se.

Möt Bengt Jürs, Street Art-entusiast och miljöpedagog här på miljöförvaltningen! Som miljöpedagog undervisar Bengt om hållbar utveckling för elever och lärare.

– I mitt arbete har jag möjlighet att förmedla stadens budskap om hållbar utveckling till nästa generations beslutsfattare. Det är ett systematiskt, långsiktigt och viktigt arbete.

Bengt är involverad i både små och stora projekt, men arbetar främst med sina kollegor på Miljöverkstaden för att utveckla program för årskurs 1-9.

– Jag ansvarar för programmet ”Livsviktigt Vatten”. Där åker stadens femteklassare på en vattenresa som börjar med ett besök på stadens reningsverk, Öresundsverket och RecoLab, och avslutas i Råådalen. De får också chansen att följa med på en båttur med forskningsbåten Sabella och hjälpa till att städa stranden. Vi vill att eleverna ska förstå vattnets kretslopp och hur viktigt vattnet och havet är för oss alla.

Bengt ansvarar också för programmet ”Res klokt” med målet att visa hur enkelt och bra det är att åka kollektivt.

– Vi vill visa att man redan vid 12-13 års ålder kan ta sig runt utan att föräldrar skjutsar. Sjätteklassarna får göra två övningar. På hösten får de genom Kulturjakten orientera sig runt med stadsbussarna. Sedan på våren får de göra en slutövning med Skåneresan, där de åker runt en dag i Skåne i smågrupper.

Hur är det då att undervisa om hållbar utveckling för nästa generations beslutsfattare?

– Jag skrattar mycket i mitt arbete och har oftast roligt med de eleverna som jag undervisar. Det händer så mycket roligt när man är ute i naturen tillsammans.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.