Att jobba på miljöförvaltningen

På miljöförvaltningen arbetar runt 80 engagerade medarbetare för god hälsa, säkra livsmedel och en miljömässigt hållbar utveckling. Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt för Helsingborgs verksamheter och enkelt att leva hållbart i staden. Målet är en hög livskvalitet för alla, inom planetens gränser.

I Helsingborg ska alla kunna leva i en hälsosam och frisk miljö som ger oss livskvalitet både inomhus och utomhus. Vi ska serveras mat som hanterats säkert och tryggt kunna ta del av hygieniska behandlingar. Vi ska även kunna vara med och bidra till en miljömässigt hållbar stad för alla, både idag och i framtiden.

Vad vi gör

Det här och mycket mer arbetar vi på miljöförvaltningen med. För att lyckas samarbetar vi med företag, verksamheter, andra myndigheter och dig som invånare i Helsingborg. Vi gör livsmedelskontroller, miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöuppföljning av vatten och luft. Vi stödjer skolornas miljöundervisning med fokus på utomhuspedagogik och driver projekt för att främja en hållbar livsstil och lösningar som snabbar på omställningen till ett klimatneutralt samhälle. Vi är miljöinspektörer, miljöstrateger och projektledare, men också miljöpedagoger, miljöjurister, administratörer och kommunikatörer. I våra olika uppdrag och roller följer vi tre ledord: vi ska vara öppna, nyfikna och modiga.

Milou jobbar för livskvalitet inom planetens gränser

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Hur vi jobbar

På miljöförvaltningen arbetar vi aktivitetsbaserat, vilket betyder att det är verksamhetens och gruppens behov som styr var våra medarbetare gör sitt arbete. Vi har alla olika arbetsuppgifter och olika möjligheter till flexibilitet. Men vi ska alltid välja det arbetssätt som passar uppdraget eller uppgiften bäst, med effektivitet, kvalitet och våra målgruppers behov i fokus. Tillsammans har vi på miljöförvaltningen en bred spetskompetens, en hög professionalitet, och ett starkt, kollegialt samarbete över våra fem avdelningar:

  • avdelningen för livsmedelskontroll,
  • avdelningen för miljö-och hälsoskyddstillsyn,
  • avdelningen för miljöstrategi och uppföljning,
  • avdelningen för miljöutbildning och beteendepåverkan,
  • och avdelningen för verksamhetsstöd.

Här finns vi

Förvaltningen har kontor och lokaler på två platser, i Oceanhamnen och i Jordbodalen. De flesta av medarbetarna arbetar på Oceanhamnskontoret och de som arbetar med pedagogik har sitt kontor i Jordbodalen. Där finns även lokaler för möten, verkstäder och lektioner, bland annat i Habiteum.

I våra lokaler finns utrymmen för att arbeta kreativt ihop och enskilt, men även ostört, både i öppen kontorsmiljö och i tysta rum. Tillsammans skapar vi förutsättningar för personlig utveckling, mer flexibilitet, goda resultat och ett friskare arbetsliv.

Välkommen att följa med oss på resan mot ett miljömässigt hållbart Helsingborg.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.