Miljöförvaltningen

Miljöförvaltningen arbetar för en god hälsa och miljö- och klimatmässigt hållbar utveckling i Helsingborg. Vi engagerar invånare, näringsliv och föreningar i klimatomställningen samtidigt som vi bidrar till trygghet genom tillsyn och kontroll. Tillsammans med andra aktörer utbildar vi stadens barn och unga inom miljö och klimat och kommunicerar kring miljömässig hållbarhet.

Miljöförvaltningen har cirka 80 anställda och leds av miljödirektör Henrik Frindberg. Här arbetar allt ifrån miljöinspektörer, miljöstrateger och miljöpedagoger till miljöjurister och kommunikatörer. Miljönämnden styr förvaltningen politiskt. Miljönämndens uppdrag, ledamöter, reglementen, kallelser och protokoll (tromanpublik.se).

Läs mer om våra olika fokusområden:

Hitta hit

Miljöförvaltningen har besöksadress Henckels torg 4 i Oceanhamnen. Observera att vi endast kan ta emot bokade besök. Hiss är tillgänglig i markplan.

Entrén till GreenHaus där miljöförvaltningens finns.
Entrén till GreenHaus där miljöförvaltningens finns på våning 5.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.