Arbetsmarknadsförvaltningen

Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för områdena arbetsmarknad, ekonomiskt bistånd och vuxenutbildning.

Det viktigaste målet för arbetsmarknadsförvaltningen är att invånare i Helsingborg ska få arbete och försörja sig själva. För att nå det målet arbetar vi till exempel med olika arbetsmarknadsåtgärder och utbildning för vuxna. Det är också vi som hanterar ansökningar om ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd). Vi samarbetar med flera förvaltningar i staden och med exempelvis arbetsförmedlingen, näringslivet, idéburen sektor och Familjen Helsingborg.

Vår verksamhetsidé är att alla vuxna invånare utifrån sin förmåga är delaktiga i arbetslivet och tar ansvar för sin egen utveckling och försörjning. All verksamhet ska ha individen i fokus och vi ska underlätta invånares valfrihet för ett vuxenliv i arbete.

Förvaltningen består av verksamheterna arbetsmarknad, ekonomiskt bistånd och vuxenutbildning. Verksamheterna arbetar tillsammans på ett processinriktat arbetssätt med invånaren i fokus.

Arbetsmarknadsförvaltningen finns på olika platser, till exempel på Järnvägsgatan 35 och i Scala-huset, Gasverksgatan 2. Vuxenutbildningen – bland andra Komvux Helsingborg och Yrkeshögskolan – finns på Campusområdet.

Förvaltningen har cirka 400 anställda och leds av arbetsmarknadsdirektör Maria Norrby. Arbetsmarknadsförvaltningen är underställd arbetsmarknadsnämnden. Ordförande är Richard Lundberg (M).

Hitta hit

Arbetsmarknadsförvaltningens besöksadress är Järnvägsgatan 35. På Bollbrogatan, cirka 60 meter från entrén finns handikapparkering. Hiss finns i markplan och även handikapptoaletter är tillgängliga.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right