Livsmedel i Helsingborg

I Helsingborg finns idag 1 300 verksamheter som sysslar med någon form av livsmedelshantering, däribland 430 restauranger, 100 caféer, 200 matbutiker, 40 bagerier och 50 industrier.

För att du som konsument ska känna dig trygg att äta och handla i dessa kontrollerar miljöförvaltningen att de följer lagen. Det är dock det enskilda livsmedelsföretaget som ansvarar för att det du äter och dricker är säkert och håller den kvalitet som utlovas.

Om du har några frågor eller synpunkter om livsmedelshantering, bestämmelser eller annat som rör livsmedel, vänd dig till Helsingborg kontaktcenter.

Våra e-tjänster

Anmäl misstänkt matförgiftning. Använd denna e-tjänst om du misstänker att du har blivit matförgiftad. Du kan också anmäla misstänkt matförgiftning via stadens kontaktcenter.

Lämna ett klagomål på hantering av livsmedel. Känner du till något som du tycker att miljöförvaltningen borde kolla upp? Det kan röra sig om en verksamhet som har dålig hygien eller inte lämnar rätt information om de livsmedel som de säljer eller serverar. Du kan också använda denna e-tjänst om du inte är nöjd med ett livsmedel från till exempel en restaurang eller butik.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?