Livsmedel i Helsingborg

I Helsingborg finns idag 1 300 verksamheter som sysslar med någon form av livsmedelshantering. Det inkluderar 430 restauranger, 100 caféer, 200 matbutiker, 40 bagerier och 50 industrier.

Kvinna serverar mat till kunder på en restaurang i Helsingborg.

För att du som konsument ska känna dig trygg att äta och handla i dessa kontrollerar miljöförvaltningen att de följer lagen. Men det är livsmedelsföretaget som ansvarar för att det du äter och dricker är säkert och håller den kvalitet som utlovas.

Om du har några frågor eller synpunkter om livsmedelshantering, bestämmelser eller annat som rör livsmedel, vänd dig till Helsingborg kontaktcenter.

Våra e-tjänster

Anmäl misstänkt matförgiftning. Använd denna e-tjänst om du misstänker att du har blivit matförgiftad. Du kan också anmäla misstänkt matförgiftning via stadens kontaktcenter.

Lämna ett klagomål på hantering av livsmedel. Känner du till något som du tycker att miljöförvaltningen borde kolla upp? Det kan röra sig om en verksamhet som har dålig hygien eller inte lämnar rätt information om de livsmedel som de säljer eller serverar. Du kan också använda denna e-tjänst om du inte är nöjd med ett livsmedel från till exempel en restaurang eller butik.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.