Vatten och avlopp

Nordvästra Skånes vatten och avlopp, NSVA, sköter den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Helsingborg. Det är till exempel till NSVA du anmäler vattenläckor.

Kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp äger NSVA tillsammans.

Kundservice för felanmälan och frågor

Om du har kund- eller fakturafrågor, vill göra en felanmälan om till exempel vattenläckor eller har andra funderingar kring vatten och avlopp ska du vända dig till NSVA på telefon 010-490 97 00 eller e-post kundservice@nsva.se.  På NSVA:s webbplats hittar du också aktuell driftinformation. Du kan göra akuta felanmälningar dygnet runt.

Felanmälan om igentäppta eller trasiga dagvattenbrunnar gör du i första hand till Helsingborg kontaktcenter, 042-10 50 00. På NSVA:s webbplats kan du läsa mer om olika sorters gatubrunnar.

Driftinformation och vattenläckor

Du får information om driftstörningar i form av vattenläckor, planerat underhållsarbete, vattenavstängningar med mera på NSVA:s webbplats, som uppdateras dygnet runt.

VA-faktura från NSVA

Sedan 2015 fakturerar NSVA på uppdrag av Helsingborgs stad dina avgifter för vatten och avlopp. Tidigare har Öresundskraft samfakturerat VA-avgifterna med energifakturan. Du hittar information om priser och avgifter (VA-taxan) på NSVA:s webbplats.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.