Smileyn ler för livsmedelssäkerhet

Med den gröna smileysymbolen vid entrén eller kassan visar stadens matställen, skolkök och vårdverksamheter att de klarar Livsmedelsverkets högsta krav när det gäller information till dig som kund, hygien och en säker hantering och/eller produktion av livsmedel.

I Helsingborg har över 200 butiker, restauranger, caféer, snabbmatställen, skolkök, personalrestauranger och vårdverksamheter en smileymärkning. Det betyder att de klarar kraven för Livsmedelsverkets erfarenhetsklass A.

Verksamheten har då bedömts ha väl fungerande rutiner för att producera säkra livsmedel, en utmärkt livsmedelshantering och ett system för att tidigt upptäcka och åtgärda brister.

Smileymärkningen bygger på sammanvägd bedömning av resultatet från de kontroller som har gjorts vid anläggningen, där miljöförvaltningens livsmedelsinspektör noterat någon enstaka avvikelse, eller inga avvikelser alls. Du kan läsa mer om smileymärkningen på företagarwebben.

Se alla smileyverksamheter på kartan

På stadens smileykarta kan du se vilka verksamheter som har en smiley. Från kartan kan du också klicka dig vidare till webbsidor och menyer för varje matställe.

Vi har även listat alla verksamheterna i olika kategorier här på sidan, med en länk till rätt besöksadress på kartan.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?