Luften i Helsingborg

I Helsingborg övervakas luftkvaliteten dygnet runt. Mätningarna täcker in de centrala delarna med fokus på de hårdast trafikerade stråken Järnvägsgatan, Drottninggatan och Stenbocksgatan.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från en annan webbplats (dagensluft.se). Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Syntolkning: Karta som visar aktuella mätvärden för partiklar (PM 10 och PM 2.5), Kvävedioxid och Ozon från mätstationerna på Järnvägsgatan, Drottninggatan och Stenbocksgatan.

Miljöförvaltningen tar varje år fram olika rapporter om luften i Helsingborg. Här kan du bland annat se resultatet från de senaste mätningarna, men också få veta vad som påverkar luftkvaliteten och vilka gränsvärden som gäller för skadliga ämnen som till exempel kvävedioxid, svaveldioxid, ozon och partiklar.

Nedan kan du ladda ner och läsa den senaste rapporten om luften i Helsingborg. Vi har gjort luftmätningar i Helsingborg varje år sedan 2013. Kontakta oss på miljoforvaltningen@helsingborg.se om du är intresserad av äldre rapporter.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?