Tillsammans mot klimatneutralt 2030

Helsingborgs klimatpåverkan ska vara nära noll år 2030. För att nå dit behöver alla vi som bor och verkar i staden tillsammans ta tag i omställningen och hitta nya lösningar. För att kunna leva ett gott liv med låga utsläpp i dag och i framtiden.

Logotypen för Tillsammans mot klimatneutralt 2030.

Vi tar många steg i taget

Klimatkrisen är ett globalt problem, men omställningen behöver ske även här i Helsingborg. Vad vi gör här och nu, var och en av oss, spelar roll.

Vi kan inte vänta. Vi kan inte heller lösa allt på en gång. Därför behövs alla krafter, så att vi tillsammans tar många steg i taget. Alla insatser gör skillnad och vi måste agera nu.

Ingen annan löser klimatutmaningen åt oss.

Två vuxna och två barn promenerar över Varvsbron, med Prismahuset och en färja i bakgrunden.

Vi ställer om tillsammans

Ensam är inte stark. För att Helsingborg ska minska sina utsläpp behövs alla. Vi måste hjälpas åt och hitta samarbeten som gör oss starkare tillsammans. Vi i Helsingborg är bra på att samverka och hitta nya vägar framåt.

Dina val har betydelse – hur du bor, vad du handlar, hur du reser och vad du äter. Här får du enkla tips som hjälper klimatet.

Företag från hela logistikkedjan  samarbetar för att Helsingborg ska bli Europas mest hållbara och snabbrörliga logistiknav.

Aktivt klimatarbete kan skapa nya möjligheter för ditt företag eller din förening. Skriv under stadens klimatavtal och bli en del av hela Helsingborgs omställning.

Engagera dig i Helsingborgarnas klimatavtal. Ett medborgarinitiativ för en grönare stad som når klimatmålen.

Helsingborg är en av 100 städer i EU som ska visa vägen mot klimatneutralitet 2030.

I satsningen Klimatneutrala städer 2030 utforskar Helsingborg nya arbetssätt och lösningar för att snabba på klimatomställningen.

Vi tänker om med innovation

Vi har aldrig tidigare mött en utmaning som denna. Därför kan vi inte jobba vidare som vi alltid har gjort. Vi behöver tänka om och använda vår innovationskraft för att hitta nya lösningar. I Helsingborg har vi en lång tradition av innovationsarbete.

Helsingborg har unika förutsättningar för att testa, skala upp och samarbeta kring innovationer på riktigt i riktiga miljöer. Här pågår tester med bland annat källsorterat avloppsvatten, koldioxidinfångning och samåkning av godstrafik.

Helsingborg Innovation District, även kallat HEIDI, är en fysisk plats där flera aktörer samarbetar för att göra det möjligt att jobba med innovation och hållbar tillväxt.

Läs mer om stadens omställning

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.