Ena

Ena Hansson arbetar som miljöinspektör på miljöförvaltningen.

Emma arbetar på avdelningen för miljö- och hälsoskydd, och har ett viktigt uppdrag för både människor och miljö i Helsingborgs stad.

– Min roll som miljöinspektör innebär att jag kontrollerar miljöfarliga verksamheter. Det kan till exempel handla om att se till att lantbruk, växthus och golfbanor inte sprider växtskyddsmedel på ett sätt som skadar vår miljö eller människors hälsa.

Just nu undersöker Ena och hennes miljöinspektörskollega Malin riskerna för läckage av näring och växtskyddsmedel från växthusen i Helsingborg. Det gör dem genom att ta prov på vatten i dräneringsbrunnar där de kan se om växthusen läcker. Det är ett arbete som både kan bidra till förvåning, skratt och stolthet.

– Det senaste som gjorde mig förvånad i mitt arbete är att det faktiskt finns dräneringsbrunnar som inte är omgivna nässlor som man annars är tvungen att trassla sig igenom, skrattar Ena.

Ena berättar att det senaste som fick henne att skratta är hennes roliga kollegor. Hon berättar också att hon är stolt över att få vara med och bidra till en hållbar framtid.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.