Det här erbjuder vi dig

Det finns många fördelar med att jobba i Helsingborgs stad och i det här avsnittet kommer vi att berätta om några av dem. Oavsett vilket yrke du har är vår gemensamma uppgift att erbjuda helsingborgarna tjänster av den absolut högsta kvaliteten.

För att vi ska kunna uppnå vår gemensamma uppgift är det viktigt för oss att du hittar en balans mellan jobb och hem, att du känner trygghet i din anställning och att du får en hög livskvalitet genom att jobba i staden. Därför vill vi berätta hur vi kan erbjuda dig detta som arbetsgivare. När du börjar jobba hos oss berättar vi mer om vårt förmånspaket och vilka som beror på din yrkesroll.

Ditt välmående är viktigt för oss

Friskvård

Alla medarbetare som är anställda under minst ett år har möjlighet att få upp till 3 000 kronor per år i ersättning för friskvård och motion. Vi tycker det är viktigt att du ska må bra och orka balansera både jobb och hem!

Förmånsportal

Som anställd får du tillgång till stadens förmånsportal där du kan läsa mer vad vi erbjuder för att öka din livskvalitet, Personalkortet erbjuder olika rabatter som du kan använda hos en mängd olika företag.

Hos oss kan du känna dig trygg

Försäkring

Som anställd i Helsingborgs stad omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Hos oss kan du känna dig trygg!

Pension

Din pension består av tre delar: allmän pension, tjänstepension och privat pension. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Helsingborgs stad som din arbetsgivare.

Varje år betalar Helsingborgs stad in pensionsavgift till din pensions- eller fondförsäkring. Det är du själv som väljer var pengarna ska placeras.

Vi vill att du får balans i livet

Arbetstid

I många verksamheter har du flexibel arbetstid som underlättar föreningen av arbete, fritid och familjeliv. Vi har många olika verksamheter som har olika krav på arbetstid. Ett exempel på detta är att om du jobbar både vardagar och sön- och helgdagar eller på natten gäller färre antal timmar än en vanlig 40-timmarsvecka. Är du lärare har du i genomsnitt 45,5 timmar per arbetad vecka, varav 10,5 timmar är så kallad förtroendearbetstid. Börjar du jobba inom vård- och omsorgsförvaltningen kan du ha möjlighet att varje år välja hur mycket du vill arbeta. Till exempel 100 %, 80 % eller annan tjänstgöringsgrad som passar dig.

Semester

Du har 25 semesterdagar. När du fyllt 40 får du 31 dagar och vid 50 år är du uppe i 32 dagar, alltså drygt sex veckors semester. Du kan även ha möjlighet att byta sitt semesterdagstillägg mot extra lediga dagar. Syftet är att vi vill ge dig möjlighet till ytterligare återhämtning.