Att jobba på kulturförvaltningen

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang.

Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museum och Dunkers kulturhus. Kulturförvaltningen leds av kulturdirektör Mats Hallberg och i dagsläget arbetar ca 300 medarbetare på förvaltningen.

På kulturförvaltningen arbetar bland annat bibliotekarier, kulturskolepedagoger, kulturarbetare, museiarbetare och antikvarier. Verksamheterna stöds också av gemensamma stabsfunktioner som arbetar med konst och kulturutveckling, övergripande förvaltningsfrågor som kommunikation, administration, ekonomi och HR, samt för kulturnämnden.

Dunkers kulturhus

Här har konst- och scenkulturen ett eget hus. Ett stort, modernt hus med tillräckligt antal kvadratmeter för intressanta utställningar året om. Här finns också spännande lokalhistoria, konserter med musik från hela världen, teater- och dansuppvisningar, kulturskola för barn mellan 0–19 år, ungdomsaktiviteter och även en bistro med havsutsikt. Dunkers kulturhus är en kreativ plats för skapande och fritt tänkande, lika böljande och omväxlande som havet utanför. Här njuter man av kultur och modern arkitektur samtidigt som man lär sig mer om utställningarna och huset via appen Guide Helsingborg.

Helsingborgs museum

Helsingborgs museum har sedan 1909 haft i uppdrag att skapa förståelse för samband mellan dåtid, nutid och framtid. Det är ett kommunalt museum och en av de stora museiaktörerna i Skåne och i Sverige. Helsingborgs museum förvaltar stadens museisamlingar och har en bred verksamhet med bland annat publik verksamhet, pedagogik, guide- och bokningsverksamhet, evenemang, byggnadsvård, konservering och kunskapsbyggande. Museet finns och syns på många platser i Helsingborg och nordvästra Skåne. Bland museets besöksmål finns Fredriksdals museer och trädgårdar och Helsingborgs mest ikoniska byggnad, Kärnan.

Helsingborgs bibliotek

Helsingborgs bibliotek är mer än bara böcker. Det är naturliga mötesplatser för alla helsingborgare, oavsett ålder, personlighet eller nationalitet. Helsingborgs bibliotek står väl rustade för framtiden och för besökarnas behov. Här kan du lära dig att använda den senaste tekniken, ta del av ett varierat programutbud, studera eller arbeta och möta andra besökare med liknande intressen. Här finns mängder av spännande och inspirerande böcker att läsa samt ljudböcker att lyssna på. På Helsingborgs bibliotek kan du även låna tidningar, filmer, tv-spel och mycket mer helt gratis.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.