Helen

Helen Wiklund arbetar som hållbarhetsstrateg på miljöförvaltningen.

Som hållbarhetsstrateg tar Helen fram strategier och följer upp arbetet med hållbar utveckling i Helsingborg. Samverkan med olika aktörer i staden hör också till Helens vardag.

– Det bästa med mitt jobb är att få samverka med så många kloka kollegor på min egen förvaltning och på andra förvaltningar och bolag för att tillsammans komma framåt med ibland svåra frågor. Jag lär mig hela tiden nya saker eftersom mitt arbete kräver att jag har koll på många frågor.

– Just nu är min roligaste arbetsuppgift att samordna stadens arbete med Green City Accord – ett initiativ från europeiska borgmästare som vill att deras städer ska bli renare, grönare och mer hälsosamma.

Helen driver också ett projekt som staden gör tillsammans med RISE Research Institutes of Sweden. Projektet handlar om att ta fram en metod för att mäta förutsättningar för livskvalitet i städer, vilket har väckt stort intresse från både nationella och internationella aktörer.

– Jag är stolt över att Helsingborg vågar ta fram nya metoder för att mäta en kommuns framgång i termer av livskvalitet för människor och inte bara ekonomiska tillväxtfaktorer. Vi testar nu en prototyp av mätmetoden tillsammans med andra städer. Det är ett projekt som är utformat utifrån att vi såg behov av bättre uppföljningsmetoder av hållbar utveckling.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.