Helena

Helena Nilsson arbetar som projektledare för Helsingborgs nya klimat- och energiplan.

– Städer i Sverige och inom EU tittar på vad vi gör här i Helsingborg. Därför är det viktigt att vi lyckas. Både för att dra vårt strå till stacken, och för att inspirera andra och visa att det är möjligt att minska sina utsläpp.

Som projektledare samordnar och planerar Helena framtagandet av den nya klimat och energiplanen som ska gälla 2025-2030. Klimat- och energiplanen visar vägen för Helsingborgs resa mot en hållbar framtid och pekar ut vilka åtgärder som behövs för att Helsingborg ska nå målet om att vara en klimatneutral stad till 2030.

– Jag är stolt över att få arbeta med en så viktig fråga som klimatfrågan och att få göra det i en kommun där det finns så mycket kunskap, intresse och driv i frågan. Klimatfrågan är ett globalt problem som vi måste lösa tillsammans, men Helsingborg är långt framme och har ett mycket gott rykte som kommun.

Samtidigt ser Helena utmaningar framöver.

– Det är viktigt att vi prioriterar klimatfrågan nu. Om vi inte snabbt och kraftfullt begränsar utsläppen kommer det att få allvarliga konsekvenser, inklusive ekonomiska och sysselsättningsmässiga. Ju mer jag engagerar mig i klimatfrågan, desto tydligare blir det för mig hur situationen är.

Vad tycker Helena om att arbeta med klimatfrågor i staden?

– Det är roligt och spännande att få arbeta med så många människor som är experter på sina områden och jag lär mig nya saker varje dag. Det finns ett otroligt driv hos många inom staden. Att vi nu tillsammans arbetar mot vårt gemensamma mål, att nå klimatneutralitet till 2030, gör mig både glad och hoppfull.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.