Emma

Emma Kangas arbetar som projektledare på avdelningen miljöutbildning och beteendepåverkan på miljöförvaltningen.

Emma arbetar med beteendepåverkan och hållbart resande (mobility management). Emma har arbetat för att öka cyklandet i staden – och bidragit till att Helsingborgs stad nu utsetts till årets cykelstad. Som projektledare är Emma van vid att planera både långsiktigt och strategiskt.

Ett av de projekt Emma är ansvarig för är stadens cykelutlåning. Under hösten 2022 erbjuds de som bor i Mariastaden chansen att låna en el- eller lastcykel för att prova på hur det känns att cykelpendla till jobb eller skola.

Emma är också projektledare för forskningsprojektet 300 testcyklister, som görs tillsammans med Lunds univsersitet och finansieras av Vinnova.

– Vi försöker få svar på frågor kring vad som får någon att byta från bil till cykel. När projektet är slut kommer 300 helsingborgare ha testat att cykelpendla under sex veckor!

Emmas arbete passar henne som handen i handsken – och ger henne chansen att arbeta med frågor hon verkligen brinner för.

– Jag är utbildad beteendevetare och klimatstrateg och den kombinationen har jag alltid varit väldigt nöjd med. Arbete med miljö- och klimatfrågor handlar till stor del om människors beteende. Jag är väldigt glad och tacksam över att få jobba med det jag är utbildad till, med frågar jag brinner för, på ett så konkret och givande sätt.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.