Bilal, samordnare Fritid Helsingborg

Bilal El Rameid är samordnare på Fritid Helsingborgs två verksamheter Tryckeriet och Jutan. Han har varit en del av Fritid Helsingborg i 10 års tid.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Fritid Helsingborg?

– Som ung blev jag inspirerad av mina gamla fritidsledare som valde att tro på mig, uppmuntra mig och möjliggjorde en massa saker som gynnade min fritid. Fritid Helsingborg valde att se mig och detta gör att jag vill ge andra exakt samma möjligheter som jag fick. Fritid Helsingborg har blivit som en andra familj som jag litar fullständigt på.

Vad är det bästa med att jobba på Fritid Helsingborg?

– Jag uppskattar verkligen att jag får testa att göra en massa saker och att det inte är någon som slår mig på fingrarna om det går fel utan istället får jag en fantastisk vägledning till hur jag kan göra nästa gång. Jag vågar göra fel med andra ord, det viktigaste är att jag försöker.

– En annan stor fördel som gjort att jag valt att stanna trots andra spännande jobberbjudanden är att exakt alla kan utvecklas inom Fritid Helsingborg, den enda bromsklossen är vi själva. Här är även ingen dag den andra lik. Vi har en stor variation av arbetsuppgifter och många kontaktytor. Förutom mötet med alla våra besökare har vi en nära dialog med massor av föreningar och ett samarbete med grundsärskolan på Västra Berga skola som kommer hit en gång i veckan. När jag går hem för dagen känner jag verkligen i hela kroppen att jag har gjort samhällsnytta.

Hur är dina kollegor?

– Mina kollegor är min energi, de är rätt personer på rätt plats och jag hade aldrig tvekat över att lämna mina barn hos dem. Fördelen jag har med mina kollegor är att alla är lika men ändå olika.

Vad är det viktigaste uppdraget en chef har?

– Det viktigaste uppdraget en chef har är att vara rak och inkluderande. Jag tycker att det är viktigt att vi medarbetare får känna oss som jämlika och att vi alla i Fritid Helsingborg känner att vi bidrar lika mycket fast på olika sätt. Vår chef har skapat en arbetsmiljö som är baserad på integritet, förtroende och respekt, hans vinst med detta är att vi medarbetare blir mer innovativa och kreativa.

Om du fick bestämma – vad hade du infört för förändringar på ditt jobb?

– Idag är det inte mycket jag hade velat göra om på vår arbetsplats men hade jag fått frågan för cirka ett år sedan så hade jag sagt att vi bör börja kolla upp möjligheter till allaktivitetshus då jag starkt tror på mötet mellan alla generationer, detta leder till att vi får mer kunskap om varandra och till ett mer tryggt Helsingborg. Men fler allaktivitetshus hade inte varit fel.

– För några månader sedan fick vi även sista pusselbiten på plats som jag har saknat under en längre tid och det är våra två lovkoordinatorer som är med och stöttar oss på olika sätt. Detta har gjort oss mer effektiva och proffsiga. Så jag vill inte ändra något utan nu vill jag vara med och utveckla vårt nya sätt att arbeta.

Häng med Bilal för ett besök på hans arbetsplats:

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.