Emma, förskollärare

Emma Nilsson brinner för barn och ungas möjlighet till inflytande och delaktighet. Under H22 City Expo hade Emma som uppdrag att kombinera pedagogik och läroplanen med expon.

Som pedagogresurs var Emmas uppdrag att koppla samman läroplanen med H22 City Expo. Till vardags arbetar hon som processledare på Ängslyckans förskola.

Emma Nilsson

Varför blev du intresserad av att göra det här?

– Jag gillar H22 och allt vad det står för. Så när en kollega efter ett referensmöte kring superhjältarna sa att de behövde hjälp med att fylla hjältarna med pedagogiskt innehåll, sa jag till min rektor jag kan fixa det! Hon svarade med “Bara kör Emma”! Så jag kontaktade Pia Zachrison, koordinator för H22 City Expo på skol- och fritidsförvaltningen, och tre veckor senare var jag igång. Jag älskar utmaningar, och tycker det är roligt att få saker och ting att hänga samman samtidigt som jag är noggrann och inte vill rucka på kvaliteten i undervisningen.

I en intervju på Pedagogsajten kan du läsa mer om hur Emma arbetade med materialet till pedagogerna i staden och kopplade ihop det med tematiken i H22 City Expo och de fyra superhjälptarna Eldar, Vinda, Larve och Blubba.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.