Kajsa

Kajsa Pihl arbetar som förskollärare och processledare på Nanny Palmkvist förskoleområde Öst.

Vad gör en förskollärare och processledare?

– Tillsammans med min rektor har jag ansvar över den pedagogiska utvecklingen på två förskolor. Jag samordnar även kring schema, resursfördelning, bemanning och kontakt med vårdnadshavare.

Varför valde du det här yrket?

– Jag har alltid haft ett intresse för barns utveckling och valde då att studera till förskollärare.

Hur har din yrkesresa sett ut?

– Jag började arbeta på Galaxens förskola hösten 2016, och gick en utbildning till processledare våren 2019. Jag har haft rektorer som vill utmana mig och som utövat ett tillitsbaserat ledarskap, detta har gjort att jag vuxit in i en ledarroll själv. Idag jobbar jag på två förskolor varav den ena är en dygnet runt-förskola/fritidshem.

Vilken utbildning kan man gå för att jobba med det du gör?

– 3,5 år på universitet men även läst enskilda kurser kring handledning, utveckling och ledarskap på universitetsnivå.

Kan du berätta om något kul/utmanande/intressant som är på gång hos er just nu?

– Just nu arbetar vi aktivt med årets kvalitetsrapport och verksamhetsplan. De är grunden för våra prioriterade mål och är ett verktyg för pedagogerna att se sin utveckling men också vad vi behöver utveckla framåt för att ge barnen den kvalitativa utbildningen som de har rätt till.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att se barnen utvecklas och växa! Jag vet att det jag gör bidrar till trygghet och utveckling för vår framtid.

Vad har du för utmaningar?

– Förskolor i hela Sverige står inför många utmaningar och då även vi på vår enhet. Växande barngrupper men inte tillräckliga resurser, vilket grundar sig i utbildning och ekonomi. Vi har några tuffa år framför oss! Detta gör att man behöver tänka utanför boxen, hjälpa varandra, vara lösningsfokuserade men alltid har grundtanken att vi är här för barnen och deras välmående samt rätt till utbildning.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Det första jag gör på morgonen är att se hur många barn som kommer och hur mycket personal som arbetar samt eventuellt behov av vikarier. Då den ena förskolan är öppet dygnet runt så finns där alltid sms eller mejl att gå igenom, se över schema och planera inför kvällarna, nätterna och helgerna. Jag har en nära kontakt med min rektor så vi stämmer alltid av med varandra hur veckorna och dagarna ser ut.

Vad ser du för möjligheter att utvecklas i Helsingborgs stad?

– Jag har startat min yrkesresa i Helsingborg stad och utvecklas enormt här, detta grundar sig i bra ledarskap på olika nivåer, fantastiska kollegor men även möjligheter i utbildningar via till exempel Hbg learns (stadens digitala utbildningsplattform för medarbetare /reds amn).

Finns det något mer du vill berätta? Till exempel hur man bör vara för att trivas med ditt yrke, vad du har för tankar kring Helsingborgs stad som arbetsgivare eller något annat.

– Öppen för alla sorters utmaningar, för att arbeta med det jag gör behöver man kunna möta olika sorters människor och ha en medmänsklig förståelse för olika situationer men även kunna ha många bollar i rullning samtidigt. Jag trivs väldigt bra i Helsingborgs stad som medarbetare!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.