Damir, kock

Damir har jobbat i köket på Äppelgårdens förskola i 11 år. Han lagar dagligen mat till närmare 200 personer. Maten skickas även till den närliggande Adolfina förskola.

Varje onsdag har Damir besök av ett barn som får vara med och laga mat i köket, ett väldigt uppskattat inslag bland barnen. Förskolan har för avsikt att arbeta med maten i det pedagogiska arbetet.

Damir Zembo

Att arbeta med måltidspedagogik är något som allt fler förskolor anammar och arbetar aktivt med. Det handlar om att man som förskola skaffar sig ett gemensamt förhållningssätt kring maten och måltiden och att se måltiden som en resurs i det pedagogiska arbetet. Syftet är att skapa en spännande och lustfylld måltidsmiljö, så att alla vågar smaka och utmana sina smakpreferenser och utveckla dem efterhand.

På Pedagogsajten kan du läsa mer om kockarnas arbete både i köket och med måltidspedagogik

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.