Vecka 2 2023

Lägesbilden tyder på fortsatt minskning i antal fyrverkerier som smälls i våra stadsdelar. Det förekommer fortsatt en del raketskjutning i Ödåkra, i anslutning till Gläntanskolan, samt i Rydebäck, i anslutning till skolan och torget.

Vård- och omsorgsförvaltningen och lokalpolisen har belyst problematiken med försök till bedrägerier mot vårdtagare inom hemvården, flera försök till åldringsbrott samt en del fullbordade åldringsbrott. Brotten sker dels över telefon men även i samband med dörrknackning där individer är förklädda till olika aktörer. Det har genomförts en rad kommunikationsinsatser till stadens privata utförare Attendo och i stadens kanaler på sociala medier. Man kommer att fortsätta informationskampanjen för att förebygga åldringsbrotten.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.