Våga berätta och be om hjälp och stöd

Psykisk ohälsa är något som alla berörs av och ibland känns livet tufft och jobbigt. Ibland finns känslan kvar länge. Allt fungerar inte riktigt som man vill. Man längtar efter en lösning så man kan komma på spår igen - känna sig glad och trivas. Det är viktigt att ta steget att våga prata, berätta och be om hjälp och stöd.

Tveka inte att söka hjälp om du mår dåligt!

Här kan du du läsa om vilka verksamheter i Helsingborg som erbjuder stöd till dig som mår psykisk dåligt eller till dig som är anhörig eller vän till någon som mår dåligt: Oro för dig själv eller någon annan | Helsingborg.se

Det är vanligt att må dåligt ibland

Alla mår dåligt ibland. Att vara ledsen, trött, orolig, irriterad, besviken eller arg är vanliga reaktioner som oftast går över av sig själv. Känslor är automatiska och kan inte styras med vilja. De är reaktioner som utgår ifrån en medfödd instinkt och vad du har varit med om under ditt liv.

Din känsla är aldrig fel eller oacceptabel, utan viktig.

Om du har självmordstankar ska du inte hålla det för dig själv, utan då behöver du söka hjälp. Prata med någon du har förtroende för, kontakta en stödlinje eller sök hjälp i vården. Det är vanligt att tänka på självmord som en utväg, men de flesta agerar inte på sina tankar. Självmordstankar ska alltid tas på allvar, oavsett vad som orsakar dem. Oftast vill man egentligen inte dö, utan behöver hjälp med att orka leva.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?