Upptäck den offentliga konsten

Offentlig konst finns i hela Helsingborg för att du som helsingborgare eller besökare till staden ska kunna möta konsten i din vardag.

Guide Helsingborg

Genom appen Guide Helsingborg kan du gå olika guider och upptäcka den offentliga konsten runt om i staden.

 • Barnens konstrunda
  Med Barnens konstrunda får vi möta konsten ur barnens perspektiv. Med hjälp av barn från Elinebergskolans årskurs 1 och Holstagårdsskolans årskurs 3 har en audioguide tagits fram där vi får veta mer om 10 konstverk runt om i staden. Bilderna i guiden är också tagna av barn i åldrarna 5-9 år. Konstverken som är med i guiden finns på flera olika platser i staden, så audioguiden kan med fördel användas vid olika tillfällen under en promenad eller cykeltur.
 • Konstrunda – En resa bakåt i tiden
  Den offentliga konsten finns över hela Helsingborg och berättar något för oss om tiden den är gjord i. Men varför är den där och vem står bakom den? Ta med cykeln och upptäck konsten som du kanske oftast inte ser. Varför inte packa med en picknickkorg? Rundan startar på Henckels torg i Oceanhamnen. Rundan går självklart lika bra att promenera.  Promenaden fungerar även för dig som har med dig barnvagn eller sitter i rullstol. Turen går längs cykelbanor.
 • Konstrunda Mariastaden
  Den offentliga konsten finns över hela Helsingborg. Men varför är den där och vem står bakom den? Ta med cykeln och upptäck konsten som du kanske oftast inte ser. Varför inte packa med en picknickkorg? Rundan startar i Saturnusparken och avslutas i Gyhultskogen. Längd 2,3 km. Rundan går självklart lika bra att promenera. Promenaden fungerar även för dig som har med dig barnvagn eller använder rullstol. Turen går längs cykelbanor.
 • Konstpromenad – Rörelse i konsten
  Välkommen med på en promenad mellan fem av Helsingborgs mest centralt belägna konstverk! Konstverken som ingår i den här vandringen har på olika sätt en koppling till kroppar i rörelse och är skapade av några av vår tids mest intressanta konstnärskap. Promenaden är 1,6 km lång och börjar om man vill på Gustav Adolf torg och slutar vid Dunkers kulturhus. Promenaden fungerar även för dig som har med dig barnvagn eller sitter i rullstol.
 • Konstpromenad runt Dunkers kulturhus
  Den här promenaden är ca 1 km lång och tar med dig runt till några av de konstverk som finns runt Dunkers kulturhus. Promenaden fungerar även för dig som har med dig barnvagn eller sitter i rullstol.

Om Guide Helsingborg

Guide Helsingborg är en av Helsingborg stads satsningar på att möta besökare, invånare och turister i den digitala världen. Här samlas guider till flera besöksmål i Helsingborg så som Fredriksdal, Sofiero, Dunkers kulturhus och Kärnan. Därtill finns flera rundvandringar i staden som till exempel till stadens offentliga konst. Det tillkommer nya platser och nya guider kontinuerligt. Guide Helsingborg är gratis att hämta och finns för både iOS och Android.

Övriga guider till offentlig konst

 • I allas ögon är en guide till den offentliga konsten i Helsingborg som ägs av Helsingborgs stad. Guiden tar upp och beskriver 86 konstverk runt om i staden. Framtagen av Kulturmagasinet och stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg. Text av Jenni Lindbom. Foto av Sven Olof Larsén. Tryckt 2008. Skulpturguiden I allas ögon finns som pdf (pdf, 3.2 MB).
 • I Helsingborgs stadslexikon hittar du mer information om konstverk och konstnärer kopplade till staden.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.