Öppet hus och guidade turer i Rådhuset

Rådhuset är öppet för besökare i samband med öppet hus, guidade turer och kommunfullmäktigesammanträden.

Rådhuset. Foto: Freddy Billqvist

Kommunstyrelsens sal. Foto: Freddy Billqvist

Kommunfullmäktiges sal. Foto: Freddy Billqvist

Vigselrummet. Foto: Freddy Billqvist

Tak inne i Rådhuset. Foto: Freddy Billqvist

Korridor inne i Rådhuset. Foto: Freddy Billqvist

Staden vill öppna Rådhuset för helsingborgare och andra besökare. Vi arrangerar därför regelbundet öppet hus och guidade turer. Vi tar också emot studiebesök från skolklasser.

Guidade turer och öppet rådhus 2022

Rådhuset kommer vara öppet vid dessa datum klockan 11:00–14:00.

Vi erbjuder guidning vid samtliga tillfällen. Du behöver inte anmäla dig till de guidade turerna.

• 27 augusti
  • 24 september
  • 29 oktober
  • 26 november
  • 17 december

På grund av coronaviruset och risken för smittspridning är det viktigt att hålla avstånd till varandra.

Om Rådhuset

Helsingborgs rådhus stod klart 1897. En gång i tiden inrymdes hela Helsingborgs stads administration, poliskontor och central brandstation i huset.

Idag är Rådhuset arbetsplats för kommunalråd, kommunledning och ett 70-tal tjänstepersoner inom Helsingborgs stad. En gång i månaden sammanträder kommunfullmäktige i kommunfullmäktigessessionssal.

Vigselrummet är stadens officiella mottagnings- och representationsrum och här förrättas borgerliga vigslar.