Öppet hus och guidade turer i Rådhuset

Rådhuset är öppet för besökare i samband med öppet hus, guidade turer och kommunfullmäktigesammanträden.

Staden vill öppna Rådhuset för helsingborgare och andra besökare. Vi arrangerar därför regelbundet öppet hus och guidade turer. Vi tar också emot studiebesök från skolklasser.

Öppet hus och guidade turer under 2018

Rådhuset kommer vara öppet vid dessa datum klockan 10.00–14.00:

• 1 december
  • 15 december

Du kan få personlig guidning. De guidade turerna startar vid entrén från Drottninggatan 2, därifrån blir du visad rätt av personalen. Mer information och tider kommer du att hitta i evenemangskalendern.

De guidade turerna är gratis och avgår en gång i halvtimmen med start klockan 10.30. Sista turen avgår klockan 13.30. Det finns också en digital guide för dig som hellre går runt och tittar på egen hand. Du hittar den i appen Guide Helsingborg, digitala Guide Helsingborg. Även du som inte har möjlighet att ta dig till Rådhuset kan använda appen.

Mer information om Rådhuset

Helsingborgs rådhus stod klart 1897. En gång i tiden inrymdes hela Helsingborgs stads administration, poliskontor och central brandstation i huset.

Idag är Rådhuset arbetsplats för kommunalråd, kommunledning och ett 70-tal tjänstepersoner inom Helsingborgs stad. En gång i månaden sammanträder kommunfullmäktige i kommunfullmäktigessessionssal.

Vigselrummet är stadens officiella mottagnings- och representationsrum och här förrättas borgerliga vigslar.