Öppet hus och guidade turer i Rådhuset

Rådhuset är öppet för besökare i samband med öppet hus, guidade turer och kommunfullmäktigesammanträden.

Staden vill öppna Rådhuset för helsingborgare och andra besökare. Vi arrangerar därför regelbundet öppet hus och guidade turer. Vi tar också emot studiebesök från skolklasser.

Guidade turer och öppet hus – Inställt 2020

De guidade turerna i november och december 2020 är inställda på grund av den rådande coronapandemin.

• 28 november – INSTÄLLT
  • 12 december  – träffa tomten och hans nissar i Rådhuset – INSTÄLLT

Guidade turer och öppet rådhus 2021

Rådhuset kommer vara öppet vid dessa datum klockan 11:00–14:00. Med undantag för tisdagar och torsdagar i juli då det är öppet rådhus klockan 10–14.

Vi erbjuder guidning vid samtliga tillfällen. Du behöver inte anmäla dig till de guidade turerna.

• 27 februari
  • 27 mars
  • 24 april
  • 29 maj
  • 1 juli
  • 6 juli
  • 8 juli
  • 13 juli
  • 15 juli
  • 20 juli
  • 22 juli
  • 27 juli
  • 29 juli
  • 28 augusti
  • 25 september
  • 30 oktober
  • 27 november
  • 18 december

De guidade turerna startar vid entrén från Drottninggatan 2, därifrån blir du visad rätt av personalen.

De guidade turerna är gratis och avgår en gång i halvtimmen med start klockan 11:00. Sista turen avgår klockan 13:30. Det finns också en digital guide för dig som hellre går runt och tittar på egen hand. Du hittar den i appen Guide Helsingborg, digitala Guide Helsingborg. Även du som inte har möjlighet att ta dig till Rådhuset kan använda appen.

På grund av coronaviruset och risken för smittspridning är det viktigt att hålla avstånd till varandra. Vi räknar in besökarna så det inte vistas mer än 50 personer i salarna, max 10 personer i varje guidad grupp.

Om Rådhuset

Helsingborgs rådhus stod klart 1897. En gång i tiden inrymdes hela Helsingborgs stads administration, poliskontor och central brandstation i huset.

Idag är Rådhuset arbetsplats för kommunalråd, kommunledning och ett 70-tal tjänstepersoner inom Helsingborgs stad. En gång i månaden sammanträder kommunfullmäktige i kommunfullmäktigessessionssal.

Vigselrummet är stadens officiella mottagnings- och representationsrum och här förrättas borgerliga vigslar.

Klockspelsmusik i rådhustornet

Här kan du se vad det är för musik som spelas i rådhustornet.