Beställ betyg från grundskola eller gymnasium

På stadsarkivet sparas slutbetyg från Helsingborgs grundskolor och gymnasieskolor. Här kan du beställa en kopia av dina slutbetyg. 

Behöver du beställa kopia av dina betyg från Komvux eller vuxenutbildning? Då ska du i första hand vända dig till vuxenutbildningen.

Beställ betyg från Komvux eller vuxenutbildningen

Så får du kopior på betygen

För att få en kopia av ditt betyg fyller du i dina uppgifter i formuläret nedan.

Om din skola har levererat kopia av dina slutbetyg till stadsarkivet kan vi skicka kopia av ditt slutbetyg i pappersform med brev eller digitalt med e-post. Betyg i pappersform skickas med posten och du får det inom några arbetsdagar. Skannad betygskopia som skickas via e-post får du i regel samma dag eller efter cirka en arbetsdag.

Du kan också välja att hämta dina betyg på stadsarkivet. Vi meddelar dig när betygen finns att hämta hos oss, i regel samma dag eller efter cirka en arbetsdag.

På stadsarkivet finns betyg från:

  • Kommunala grund- och gymnasieskolor: Som regel ska skolan leverera kopia av slutbetyg till stadsarkivet 4 år efter att en elev har slutat, men en del kommunala skolor kan bevara betygen längre. Om betyget finns kvar på skolan, så vidarebefordrar vi din beställning till skolan och meddelar dig om det.
  • Friskolor: Friskolor ska leverera kopia av slutbetyg eller motsvarande samma år som en elev slutar skolan.

Vi översätter inte betyg till annat språk.

Observera att en avgift kan komma att tas ut för dina kopior. Läs mer om kommunens avgifter för kopior.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?