MBU – Människan Bakom Uniformen

Människan bakom uniformen (MBU) är en grupp som riktar sig till dig som bor i Helsingborg och är 15-20 år gammal. Som deltagare i MBU får du träffa poliser, räddningstjänst, ambulanssjukvårdare, busschaufförer, fritidsledare och socialtjänst för att lära dig mer om deras yrken.

MBU riktar sig till ungdomar som har fyllt 15 år upp till 20 år och bor i Helsingborg. Här får du som deltagare insyn och förståelse för blåljusyrken så som polis, räddningstjänst och ambulans samtidigt som uniformsbärarna får möjlighet att lära känna ungdomarna. Syftet med MBU är att knyta kontakter och öka den ömsesidiga förståelsen.

Tillsammans med personal från de olika yrkena får du varje onsdagskväll, under tolv veckor en unik chans att prova delar av deras arbetsuppgifter och ta del av deras vardagliga arbete.  Du får bland annat prova brandövningar, rökdykning, besöka ambulansstationen, hjärt- och lungräddning, prova delar av polisens utrustning och mycket mer. Vi gör också en dagsutflykt till Göteborg där vi gör ett studiebesök i den minneslokal i Backa där diskoteksbranden släckte 63 unga människors liv och skadade över 200 ungdomar.

Efter de tolv veckorna kan du fortsätta att engagera dig som ambassadör om du vill.

Fortsätt som ambassadör

MBU erbjuds två gånger per år och efter avslutad MBU-kurs finns möjlighet till fortsättning som MBU-ambassadör där du är med och utvecklar arbetet med MBU. Ambassadör kan du vara upp till du är 25 år gammal.

Om MBU

MBU är ett samarbete mellan Helsingborgs stad, polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård där vi tillsammans arbetar förebyggande för och med ungdomar i Helsingborg. MBU kommer ursprungligen från Göteborgs stad och har funnits i Helsingborg sedan våren 2013 och finns nu på flera orter i Sverige där man arbetar efter samma koncept och förhållningssätt.

Informationsfilm om MBU

play_circle

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

MBU på sociala medier

Håll dig uppdaterad på våra sociala medier för information, senaste nytt och för att få en inblick i vad MBU är. Följ oss på Instagram och Facebook!

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?