Percys pris – tävla och vinn fina priser

Du som är född mellan 2003 och 2011 och bor i Helsingborg kan tävla inom dans, fotografering och skateboard, med chans till fina priser så som stipendium på upp till 3000 kronor.

Varje tävling har egna regler och datum, läs mer under respektive tävling. Delta gärna i flera tävlingar och tipsa barn och unga om sommarens tävlingar.

Dans

Komponera den coolaste koreografin tillsammans med kompisarna eller ställ upp själv i årets häftigaste danstävling. Bestäm själv vilken danskategori du vill ställa upp i och förbered dig under hela sommaren inför tävlingen den 23 september på HusEtt på Maria Park. Framträdandet ska vara mellan 1–2 minuter långt och låttexten får inte vara kränkande eller drogliberal.

Juryn kommer titta på:

  • Synkronisering
  • Musikalitet
  • Scennärvaro
  • Teknik
  • Kvalitet
  • Helhetsintryck

Percys pris, dans

Frågor?

Kontakta husett@helsingborg.se

Fotografering

Tävla i fotografering och välj ut en bild som du själv har tagit. Temat för i år är ”Lycka”. Ett ord som betyder olika saker för olika människor. Vad gör dig lycklig och vad betyder lycka för dig? Vi kommer att titta extra mycket på en kreativ bildkompensation och något som sticker ut.

Skicka in ditt bidrag senast 11 augusti till HusEtt@helsingborg.se tillsammans med namn, personnummer, adress och telefonnummer. Ange om bilden är tagen med systemkamera, kompaktkamera eller mobiltelefon. Motivera även varför du har valt just den bilden som ditt bidrag.

Percys pris, fotografering

Frågor?

Kontakta HusEtt@helsingborg.se

Pickleball

Tävla i pickleball och ha möjlighet att vinna fina priser.

Tävla i pickleball och ha chans att vinna fina priser. Pickleball är en ny racketsport som växer enormt i Sverige. Spelplanen är ungefär lika stor som en badmintonplan och du spelar över ett nät som liknar tennisens. Du spelar pickleball med ett rack som ser ut som ett strandtennisrack och bollen liknar en innebandyboll.

Tävlingen är den 16 september på Teknikhallen, mer information om tid kommer inom kort.

Percys pris, pickleball

Träna på Teknikhallen

Varje måndag mellan 12 juni och 24 juli klockan 18.30–20.00 kan du träna pickelball tillsammans med Helsingborgsklubben Sweden Pickleball Club, helt gratis. Det är bara att doppa in. Ta med idrottskläder och inomhusskor. Du kan låna racket och bollar på plats.

Adress: Teknikhallen (vid Olympia), Filbornavägen 9, 252 76 Helsingborg.

Skateboard

Välkommen till en episk dag fylld med tricks, flips, grinds och ollies. Ställ upp i vår skatetävling utanför Jutan och visa dina färdigheter och tävla om fina priser upp till 3000 kronor. Så ta med din bräda, dina coolaste tricks och låt oss göra detta till den bästa skatetävlingen hittills.

Mer information om tävlingen och hur du anmäler dig kommer inom kort.

Percys pris - skateboard

Frågor?

Kontakta aktivitetshuset.jutan@helsingborg.se

Percys pris

Priset delas ut tack vare Percy Nessling, som grundade stiftelsen med samma namn. Så här beskrev Percy sina tankar om priset:

Just nu kanske du ser fram med spänning mot sommaren, men du vet inte riktigt vad du ska göra. Många av dina kompisar reser bort, andra har lyckats få jobb. En del ska plugga extra. Du kanske hoppas kunna ligga på stranden och slappa mellan doppen i sundet.

Men vad gör du om det blir dåligt väder?

Du har tur. Det finns inte många länder i världen som har fler föreningar och organisationer per tusen invånare än Sverige. Dessa föreningar ger möjlighet till aktiviteter, samhörighet, nya, spännande bekantskaper och vänner. Mig har de gett mycket under mitt liv och därför vill jag visa även dig den möjligheten att få ett bra kontaktnät.

Är du helsingborgare och 12-20 år vill jag inspirera dig att lägga energi på att bli berättigad att få ett stipendium på några tusenlappar, som kan vara bra att ha inför hösten.

Är du intresserad av e-sport, fotografering eller skrivande? Då kan det här vara något för dig att satsa på i sommar. Det är kul att vara bra – kanske bäst – på något speciellt.

I slutet av augusti ska stipendierna delas ut – kanske även till dig. Skulle inte du vinna har du i alla fall utvecklats själv och det är ett bra mål i sig. Då har du ändå vunnit något.

Kolla in länkarna på den här hemsidan och finn något som du tycker är kul och som du vill bli bra på.

Så lycka till!”
Percy Nessling

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.