Percys pris – tävla och vinn fina priser

Varje år arrangeras tävlingar och aktiviteter under namnet Percys pris, efter Percy Nesslings stiftelse som gör dessa aktiviteter och priser möjliga. Du som är ung och bor i Helsingborg kan under sommaren delta i flera roliga tävlingar inom dans, teater och foto. Genom att delta har du chans att vinna ett stipendium på upp till 3 000 kronor.

Varje tävling har sina egna regler och datum, läs mer under respektive tävling. Du är välkommen att delta i flera tävlingar. Tipsa gärna andra barn och unga om de tävlingar som arrangeras.

Fototävling med tema ”mod”

Var med i en fototävling där du kan vinna upp till 3 000 kronor för ett foto du tagit.
Fota, välj ut din bästa bild, redigera och skicka in ditt bidrag till oss senast den 16 augusti.

Årets tema är ”mod”. Vad betyder mod för dig? När är man modig och på vilka sätt visar det sig på? Fota något som symboliserar mod för dig.

Så är du med och tävlar

Skicka ditt bidrag senast 16 augusti till HusEtt@helsingborg.se tillsammans med ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer.

Ange om bilden är tagen med systemkamera, kompaktkamera eller mobiltelefon.

Motivera även varför du har valt just den bilden som ditt bidrag.

Har du frågor om fototävlingen?

Kontakta HusEtt@helsingborg.se

Danstävling / HBG summer jam

HBG Summer Jam är ett koncept för helsingborgarna som vill prova på olika dansstilar och vara med och tävla i allstyles freestyle tävling.

Allstyles freestyle tävling 6 juli

Lördagen den 6 juli kan du vara med i vår allstyles freestyle tävling – en danstävling i flera olika dansstilar där du kan vinna upp till 3 000 kronor.

Bestäm själv vilken danskategori du vill tävla i, komponera en koreografi – ensam eller tillsammans med andra och framför dansen vid tävlingstillfället.

Vi kommer att titta på:

  • Musikalitet
  • Scennärvaro
  • Teknik
  • Kvalitet
  • Helhetsintryck

Så är du med och tävlar

Du tävlar direkt på plats vid tävlingstillfället, och anmäler dig den 6 juli på Tryckeriet. Ingen föranmälan krävs.

Dans-workshop 1-3 juli

Utöver tävlingen kör vi dessutom tre dagars dans-workshop (onsdag-fredag vecka 27). Under dessa tre dagar kan du vara med på workshops, med två dansstilar per dag.

Har du frågor om HBG summer jam?

Kontakta Katarzyna.Karnabol@helsingborg.se

Street fashion och art-vecka på Tryckeriet

Mellan den 17–20 juni öppnar vi upp Aktivitetshuset Tryckeriet för en vecka fylld av kreativitet, skaparglädje och design. Kom och pynta kläder, bucket hats, skor, väskor och accessoarer med hjälp av tekniker som målning, sprayning, posca-pennor och stenciler. Du kan låna material på plats, men du får gärna ta med eget material om du vill det.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kan du upptäcka och lära dig saker tillsammans med andra.

Du behöver inte föranmäla dig till aktiviteterna under veckan, du kan bara droppa in.

Tim ”Tim Timmey” Nedrup, en av Sveriges främsta graffitikonstnärer, kommer att vara på plats under två dagar av veckan, för att ge sina bästa tips.

Veckan avslutas med en modevisning där du som vill får möjlighet att stå i rampljuset och visa upp de designer du tagit fram under veckan.

Tid: 17–20 juni, klockan 10.00–17.00.
Plats: Aktivitetshuset Tryckeriet. Vasatorpsvägen 1b, 254 57 Helsingborg

Aktiviteten kräver ingen föranmälan utan det är bara att droppa in.

Har du frågor om Street fashion och art-veckan?

Kontakta aktivitetshuset.tryckeriet@helsingborg.se

Teaterverkstad på Helsingborgs stadsteater

Upptäck magin i teatern med Alla tiders teater den 24–28 juni i en teaterverkstad på Helsingborgs stadsteater för barn och unga 12-15 år. Ledare för kursen är Celine Torstensson och Ronja Möller.

Vi träffas måndag till fredag från klockan 11 till 16 för att spela, leka och läsa teater i alla dess former. Fredagen avslutas med en föreställning för familj och vänner där alla deltagarna får visa upp vad de gjort under veckan.

Alla Tiders Teater bjuder på fika, men deltagarna får ta med egen lunch. Kylskåp och micro finns.

Det är gratis att delta men antalet platser är begränsat till max 15 deltagare.

Har du frågor om teaterverkstaden?

Kontakta teatern@allatidersteater.se

Vad är Percys pris?

Priset delas ut tack vare Percy Nessling, som grundade stiftelsen med samma namn. Så här beskrev Percy sina tankar om priset:

Just nu kanske du ser fram med spänning mot sommaren, men du vet inte riktigt vad du ska göra. Många av dina kompisar reser bort, andra har lyckats få jobb. En del ska plugga extra. Du kanske hoppas kunna ligga på stranden och slappa mellan doppen i sundet.

Men vad gör du om det blir dåligt väder?

Du har tur. Det finns inte många länder i världen som har fler föreningar och organisationer per tusen invånare än Sverige. Dessa föreningar ger möjlighet till aktiviteter, samhörighet, nya, spännande bekantskaper och vänner. Mig har de gett mycket under mitt liv och därför vill jag visa även dig den möjligheten att få ett bra kontaktnät.

Är du helsingborgare och 12-20 år vill jag inspirera dig att lägga energi på att bli berättigad att få ett stipendium på några tusenlappar, som kan vara bra att ha inför hösten. Eller delta i en kreativ workshop och skapa din egna unika design. Då kan det här vara något för dig att satsa på i sommar. Det är kul att vara bra – kanske bäst – på något speciellt. Alla tävlingar har olika tävlingsdatum. Skulle inte du vinna har du i alla fall utvecklats själv och det är ett bra mål i sig. Då har du ändå vunnit något.

Kolla in länkarna på den här hemsidan och finn något som du tycker är kul och som du vill bli bra på.

Så lycka till!”
Percy Nessling

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.