Idé A Drottninghög

Ide A Drottninghög

Letar du efter en mötesplats som är öppen för alla? Kom då till oss på Idé A Drottninghög!

Den 1 december kl.14.00 inviger vi vår nya lokal på Blåkullagatan 4C. Varmt välkommen! Mer info om invigningen hittar du i evenemanget på Idé A Drottninghögs facebook.

Vi är stolta över att introducera vår nya lokal, ett dynamiskt centrum för lärande och samhällsaktiviteter. Här förenas praktiska tjänster och mötesplats under ett tak, vilket gör det enklare för dig att utnyttja stadens resurser.

Rekrytera flyttar in i samma byggnad, en resurs för arbets- och utbildningssökande. Här får du personlig rådgivning och stöd när du söker jobb eller vill gå en utbildning. Här kommer det även finnas möjlighet att träffa bibliotekarier, coacher, hälsocoacher, studie- och yrkesvägledare och jobbmatchare. Detta ger en unik möjlighet att utforska nya karriärvägar och utbildningsmöjligheter.

Du kommer att kunna ta del av ett välutrustat bibliotek, kreativa hörnor, och mångsidiga mötesplatser. Oavsett om du är intresserad av kurser, kulturella arrangemang, eller bara vill ha en lugn plats för att läsa eller arbeta, har vi något för dig. Vårt mål är att skapa en inkluderande och inspirerande miljö där du kan utvecklas, både personligt och professionellt.

Till Idé A är alla välkomna och allt är gratis så att alla kan vara med. Du är med och gör Idé A genom att påverka både vad som händer i lokalen och hur området ska utvecklas. Vi är där för att lyssna, skapa och utvecklas tillsammans

Hos oss får du tillgång till massor av härliga böcker, information och du kan:

  • Låna och läsa böcker och tidningar.
  • Gå på spännande föreläsningar.
  • Delta i olika öppna aktiviteter när det passar dig.
  • Komma på barnteater.
  • Hålla i egna aktiviteter
  • Låna en dator.
  • Vara med på event av olika slag.

Idé A Drottninghög är ett bibliotek och en mötesplats som anpassar sig efter vad våra besökare vill ha och efterfrågar. Vi vill att det som händer här ska formas av, och ske i samarbete med våra besökare, samarbetspartners och deltagande förvaltningar.

Saknar du något hos oss vill vi gärna att du kommer med dina idéer till vår personal, vi gör allt för att dina idéer och ditt engagemang ska tas tillvara!

Kontakta aktivitetssamordnare Sara Altinawi på sara.altinawi@helsingborg.se

Du hittar våra arrangemang för barn och vuxna här:

Öppettider – se vår hemsida

Idé A Drottninghögs öppettider på bibliotekfh.se

Idé A Drottninghög är en del av Helsingborgs bibliotek. Läs mer på webbplatsen för Familjen Helsingborgs bibliotek.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.