Anna, musiklärare

Anna Forsvall Lundmark är musiklärare på Musikgrundskolan Synkopen i Helsingborg. Anna står bakom ett initiativ som undersöker hur vi kan öka lusten hos elever att lära och om det är möjligt att individualisera musikundervisningen med hjälp av artificiell intelligens, AI. Hon vill skapa ett lärverktyg, Ancorai, som lär sig hur elever lär sig.

Anna Forsvall Lundmark

Hur gick det till när du började arbeta med Ancorai?

– När jag fick information om kommunens innovationssatsning från min rektor Fredrik Samuelsson klack det till i mig. Yes, äntligen en möjlighet att skolutveckla! Jag tvekade ändå. Skulle jag, musikläraren som inte kan någonting om ”data”, utveckla något i den digitala världen? Knäppt. Men jag tänkte också att när det nu finns en möjlighet till skolutveckling, och jag ser behoven varje dag, vore det ju otroligt dumt att inte göra ett helhjärtat försök! Jag hade embryon till en idé, samlade mod, fick gehör för min ansökan och bifall till att en dag i veckan arbeta mot målet.

Första formuleringen av målet löd:

”Frigöra motivationens och skapandets kraft samt öka elevernas medvetenhet om sina egna studiestrategier med hjälp av individanpassat AI.”

– Rent praktiskt vill jag skapa ett digitalt lärverktyg som lär sig hur eleverna lär sig och med lärarens insyn individuellt kan skräddarsy varje elevs progression. Ett verktyg för elever att få syn på sitt lärande och motiveras av samt för lärare att få hjälp av. En estetisk och kreativ gamificationmodell där det finns kunskap att hämta. Detta kunde göras på matte eller språk, men eftersom musik är mitt kunskapsområde och det finns få läromedel i musik, över huvud taget, ringade jag in ämnet musik.

– Jag började undersöka möjligheter att lägga AI på en befintlig app/sida, men hittade inget som kändes tilltalande. Samtidigt gick min fantasi på högvarv och en hel värld av kreativa uppdrag på planeten Ancorai började formas i mitt huvud.

Läs den spännande fortsättningen av Annas berättelse om Ancorai i en intervju på Pedagogsajten.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.