Damir, kock
Damir har jobbat i köket på Äppelgårdens förskola i 11 år. Han lagar dagligen mat till närmare 200 personer. Maten skickas även till den närliggande Adolfina förskola.
Varje onsdag har Damir besök av ett barn som får vara med och laga mat i köket, ett väldigt uppskattat inslag bland barnen. Förskolan har för avsikt att arbeta med maten i det pedagogiska arbetet.
Att arbeta med måltidspedagogik är något som allt fler förskolor anammar och arbetar aktivt med. Det handlar om att man som förskola skaffar sig ett gemensamt förhållningssätt kring maten och måltiden och att se måltiden som en resurs i det pedagogiska arbetet. Syftet är att skapa en spännande och lustfylld måltidsmiljö, så att alla vågar smaka och utmana sina smakpreferenser och utveckla dem efterhand.
På Pedagogsajten kan du läsa mer om kockarnas arbete både i köket och med måltidspedagogik
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.
I det här formuläret samlar vi in personuppgifter om dig för att [det formuläret ska användas till]. Uppgifterna kommer inte att hanteras för något annat syfte, och kommer att raderas när [ärendet är avslutat]. Läs om hur Helsingborgs stad hanterar personuppgifter.
Ange din e-postadress för att få återkoppling på din feedback.